Mintegy 100 gyermek és fiatal vesz részt az adai Vadvirág táborban

A sátortábornak a korábbi évekhez hasonlóan a helyi lóversenypálya ad otthont.

Péntekig tart a 30. Vadvirág Néptánc- és Népzenei Tábor Adán. Mintegy 100 gyermek és fiatal vesz részt a táborban. A néptánc és népzene mellett fontos szerepet kap a kézművesség is.

A néptánc és a népzene mellett a táborozók nemezelni és varrni is megtanulhatnak. Péter Boglárka, Ada: „Azért jöttem el ide, mert itt rengeteg barátot tudok szerezni, ismerkedni és leginkább táncolni, nagyon szeretek táncolni.”
   
A hagyományápoláson és a tanuláson túl tehát szórakozásra és barátkozásra is van lehetőség. Puszenyik Petra, Ada: „Ötödik éve vagyok a Vadvirág Hagyományápoló Kör tagja, és negyedik éve táborozom itt. Mindig nagyon jól érzem magam, hiszen nagyon sok új barátra teszek szert, valamint a csapatunk is még inkább összekovácsolódik. Hajnalig tartó mulatozások vannak esténként, emellett pedig új táncokat is tanulunk, amelyeket a későbbiekben fejleszthetünk tovább.”
   
Kirch Zoltán és felesége, Podpácz Beáta visszatérő néptáncoktatói a tábornak. „Vajdaságba már nagyon régóta járunk vissza. Igen komoly baráti szálak fűznek ide minket, ennek a tábornak pedig negyedi éve vagyunk az oktatói. Idén gömöri táncokat oktatunk a felső tagozatos gyerekeknek” - mondta Kirch Zoltán magyarországi néptáncoktató.
                   

A szervezők minden évben igyekeznek változatos programokkal készülni a táborozóknak. Varga Lilla, szervező: „A táborba Magyarországról, illetve Erdélyből is érkeznek oktatók, valamint természetesen helyi, adai oktatók is részt vesznek a népzenei oktatásban. A kézműves foglalkozások között szerepel barkácsolás, nemezelés, varrás és még sok más. Péntek este pedig gálaműsorral zárul majd a tábor, ahol a néptáncosok és népdal énekesek bemutatják az egy hét alatt tanultakat.”

A táborozók gálaműsor keretében pénteken 18 órakor fogják bemutatni az egy hét alatt tanultakat.

text