Tágasságot nekünk is...!

A népzeneoktatási műhelyek örvendetesen nagy száma miatt 2016-tól területi alapon, szakmai pályázat meghirdetésével alakítjuk ki a Táncháztalálkozó „Tágasságot nekünk is...!” műsorát.

A 2019-es évtől a „Tágasságot nekünk is…!” programrész gondozását az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület  vállalta magára, így az ifjú zenészpalánták közreműködése az Aprók Báljával is szorosabb összefüggésbe kerülhet, hisz az egyesület törekvése, hogy nemcsak a táncos, hanem a gyermek és ifjúsági korosztályhoz tartozó zenészek előre menetelét is segítse.

2020-ban népzeneoktatási műhelyek, zeneiskolák és művészeti iskolák, alapítványi, egyházi vagy bármilyen más formában működő iskolák népzenei tanszakainak jelentkezését várjuk szakmai pályázatunkra, országos szinten!

Az idei országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár időpontja sajnálatos módon egybeesik a szentesi IX. Országos Népzenei Verseny döntőjének időpontjával. Emiatt a szervezők úgy döntöttek, hogy a Tágasságot nekünk is…! programot országos szinten hirdetik meg és kitolják a jelentkezési határidőt. Továbbá meghívásos alapon az idei évben lehetőséget biztosítanak határon túli tehetséges fiataloknak is.

Pályázni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet. Ezen felül – legkésőbb a jelentkezési határidő lejártáig – a tervezett műsort tartalmazó, legfeljebb 25 perces demó videofelvétel hivatkozását kérünk beküldeni. A pályázatra benevezett produkciókat kérjük a YouTube-ra feltölteni, s annak linkjét kérjük elküldeni! Nem profi felvételt várunk, hanem olyat, amelynek alapján a tervezett műsor szakmailag értékelhető.

A megszabott műsoridőt csak különösen indokolt esetben lehetséges túllépni, a szervezőkkel történő előzetes egyeztetés alapján!

Fontos! Mivel a Táncháztalálkozó idei évadának, szervezési okokból szűkített a vasárnapi műsorideje, kérjük a pályázati anyag összeállításánál, lehetőleg összevont (énekes, hangszeres szólisták összevonása, egy műsorblokkon belül) produkciókkal nevezzenek!

Jelentkezési határidő: 2020. február 28. éjfél

A beérkező pályázatokat a Navratil Andrea és Vavrinecz András alkotta szakmai zsűri bírálja el.

A „Tágasságot nekünk is...!” műsorra a meghívást elnyerő csoportok előzetes egyeztetés alapján útiköltség-hozzájárulásban részesülhetnek, az NKA Halmos Béla Program Kollégiumának pályázati támogatásának köszönhetően.

A jelentkezési űrlap kitöltése és beküldése: 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázat során az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően járunk el, a kitöltött űrlapon szereplő személyes adatokat bizalmasan kezeljük.

A Tágasságot nekünk is...!” program 2020. március 22. (vasárnap) kb. 10.00-13.30 között kerül megrendezésre.
Esetleges kérdés, technikai gond esetén telefonon (0620-2366004) vagy a rapfarkas@gmail.com e-mailen lehet érdeklődni, segítséget kérni.

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

Budapest, 2020. február 17.

text