Kulturális szervezetek számára írt ki pályázatot az MMA

A beadási határidő: 2020. március 6.

Kulturális szervezetek támogatására hirdetett pályázatot 200 millió forintos keretösszeggel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

    Az MMA az elmúlt évekhez hasonlóan az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és - a központi költségvetési szervek kivételével - egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására hirdet nyílt pályázatot - közölte az MTI-vel pénteken az MMA.
    A pályázat célja ezúttal is az, hogy anyagi támogatást nyújtson a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez.
    A vissza nem térítendő támogatás összegének alsó határa 500 ezer forint, felső határa 1 millió forint, saját forrás biztosítása a támogatáshoz nem szükséges.
    A támogatás a pályázó által megjelölt, január 1. és december 31. között megvalósuló, a pályázati kiírásban leírt tevékenysége gyakorlásához, programjának megvalósításához nyújtott vissza nem terítendő támogatás.
    A rendelkezésre álló összeget az MMA tagozatai között egyenlő arányban osztják fel. A pályázatok benyújtása tagozati bontás alapján a kiírásban található tematika figyelembevételével lehetséges.
    A pályázat benyújtásának határideje március 6.; a részletes kiírás és útmutató a www.mma.hu/palyazatok honlapon található meg.
    A Magyar Művészeti Akadémia közleménye emlékeztetett arra is, hogy a szervezet titkársága a fenntarthatóság jegyében továbbfejlesztette elektronikus pályázati rendszerét és bevezette a támogatói okiratot, melyet a támogató idei évben már kizárólag elektronikus aláírással lát el, így több mint 3 mázsával csökkentve éves papírfelhasználását.

Kapcsolódó oldalak

text