#legenyesezzotthon - elképesztően népszerű a néptáncosok kihívása

Legény legyen a talpán, aki állja a Magyar Nemzeti Táncegyüttes által életre hívott kihívást. Figyelem, betyár virtus szükségeltetik!

 
Most, hogy mindenkit kényszerűen rabságba ejtett a négy fal, ezer és egy olyan mozgalom kapott szárnyra a neten, amely az otthoni sportolást, testmozgást népszerűsíti. Nincs mit tenni, csak azért, mert otthon kell maradnunk a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, nem feltétlenül kell ellustulnunk.

A népszerűbbnél népszerűbb challenge-ek - leánykori nevükön kihívások - valósággal letarolják a közösségi médiafelületeket, mozgásformák széles és színes tárházát kínálva az otthon tespedő couch potatóknak.

Aki a népi kultúrát és a hagyományokat is szeretné kissé feleleveníteni, megőrizni, annak tökéletes kikapcsolódást nyújt a #legényesezzotthon kihívás, amit a Magyar Nemzeti Táncegyüttes indított útjára. Az akcióval természetesen az otthonmaradás fontosságára hívják fel a résztvevők a figyelmet, és a közösségi médiába felkerült felvételek alapján igencsak jó mókának tűnik.

"Fontos, hogy mindenki aki megteheti, most maradjon otthon! De mi otthon is tudunk táncolni... Mutasd meg a világnak, milyen virtuózan táncolsz kalotaszegi legényest!"

 
- áll a kihívásban, amelynek azért néhány megkötése is van:

hat szabadon választott kalotaszegi legényes pontot kell táncolni a lakásban, vagy éppen a kertben, majd újabb három embert kell kihívni, hogy így a challenge tovább éljen.

A kihívás sikerét jelzi, hogy a néhány napja induló kihívásra már az Egyesült Államokból, Kanadából, Argentínából, Brazíliából, Uruguayból, Németországból, Angliából és Ausztráliából is érkeztek "pályaművek".Dorogi László

text