„Köszönjük Magyarország” - pályázati felhívás

A jelentkezés határideje: 2020. május 18.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága 2020. április 29-én meghirdette a „Köszönjük Magyarország” című programot a független előadó-művészek pandémiás helyzetben történő támogatására. Egyben felkérte a Hagyományok Házát, hogy a hagyományos népzenei, az amatőr néptánc és a városi cigányzenei kategóriákban kezelje a felhívásra érkező jelentkezéseket, azok elbírálását, illetve az azzal kapcsolatos adminisztrációt és a teljes lebonyolítást.

A felhívás szövegét ide kattintva nyithatják meg.

Ezzel kapcsolatban a Hagyományok Háza a konkrét kiírást megelőzve, a jelentkezések beadását segítendő, a következő tájékoztatást adja:

A felhívás szerint a fent említett három kategóriában (hagyományos népzene, amatőr néptánc, városi cigányzene) várjuk olyan életvitelszerűen az előadó-művészeti pályán tevékenykedők jelentkezését, akik a járványügyi helyzet miatt jelenleg megélhetési források nélkül maradtak, és nem rendelkeznek napi 4 óránál magasabb óraszámú munkaviszonnyal. A jelentkezés feltétele egy jelentkezési lap, részletes önéletrajz és fellépési, illetve műsorterv beadása a hozzá kapcsolódó nyilatkozatokkal, melyekkel kapcsolatos további információkat a konkrét kiírással teszünk közzé.


A programba jelentkezhetnek:

  • magánszemélyek
  • egyéni és társas vállalkozások
  • fenntartó civil szervezetek: egyesületek, alapítványok.

Támogatási igényt a következő kategóriákban lehet majd benyújtani:

  • népzenészek, népzenei együttesek, citerazenekarok
  • amatőr néptáncosok, néptáncegyüttesek
  • népies műzenét játszó cigányzenészek

 A jelentkezés határideje: 2020. május 18. 23.59 óra.

A jelentkezéseket a Hagyományok Háza honlapján megjelenő kiírástól számítva – várhatóan 2020. május 5-től – lehet benyújtani az ott közzétett e-mail elérhetőségeken, kizárólag digitálisan.

A részletes tudnivalókat és további szabályokat a 2020. május 5-én megjelenő kiírás tartalmazza!

text

Most szól: