Táncház Napja

Május 10.

Muzsika, tánc, zene, mese, beszélgetés, minden, ami Táncház Napja - ONLINE! 

A Táncház Napja alkalmából egész napos műsorfolyammal várjuk a nézőket a Hagyományok Háza FolkStúdióban! Kiderül, milyen ötlet hívta életre a rendezvényt, beszélgetünk arról, mi is a táncház és miért szeretik olyan sokan kicsik és nagyok egyaránt. Megidézzük Halmos Bélát, szó lesz arról, hogy miként kanyarodott az építészmérnöki pálya felől a népzene irányába. Ehhez kapcsolódóan megismerhetik az idei Halmos Béla-vándordíjast és -emlékérmest is. Velünk lesznek többek között Árendás Péter, Hont Angéla, Péter Szidónia és Szűcs Sándor, a talpalávalót ezúttal pedig a Borfolk zenekar húzza.

 

Ahogy az minden évben lenni szokott, a Táncház Napján lesz zene, tánc, mese. Halmos Béla történetei a Paradicsomból című portréműsort követően Fábián Évike mesél és az esti koncert alkalmával az új zenészgeneráció lép színpadra. Tartsanak velünk!
 

Időpont
Műsor
10.00
Stúdióbeszélgetés
12.00
Halmos Béla történetei a Paradicsomból - portréműsor

Halmos Béla népzenész, kutató, tanár, a Sebő és Kalamajka együttes prímása mesél pályafutásáról és a táncházmozgalomban eltöltött 40 évéről.
12.50
Visszatekintés az elmúlt évekre - Táncház Napja 2012-2019
15.00
Vasárnapi mese Fábián Évával: Sárkányölő Sebestyén

Izgalmas, sárkányölős, királylányos mese sok vidámsággal, sok énekkel.
15.30
Visszatekintés az elmúlt évekre - Táncház Napja 2012-2019
18.30
Halmos Béla - emlékműsor (2013)

Közreműködnek: Kaláka együttes, Sebestyén Márta, Rátóti Zoltán (vers), Ökrös Csaba, Ferenczi György és a Rackajam
19.00
Dédapáink székely zenéje

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék hallgatóinak gálaműsorára, közreműködik a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes tánckara. 

text