Hozzászólás az Örökség Egyesület válaszdokumentumhoz

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület Sikentáncz Szilveszter nyilatkozata kapcsán megvizsgálta az előző évek kapcsolódó internetes levelezéseit. A kiküldött anyagok címlistáiban felfedeztük mind az Örökség Egyesület, mind az Elnökség tagjainak e-mail címeit.

Sajnáljuk, ha az internet szolgáltatás esetleges hiányosságai miatt ezek az üzenetek nem értek célba. Az is előfordulhat, hogy időközben címváltozások történtek, amelyekről mi nem értesültünk. Érdemes még megemlíteni, hogy az NSKI által végzett kutatás interjúleirataiban – több kiemelkedő együttesvezető mellett – a 70. oldaltól, nyolc oldalon át Sikentáncz Szilveszter szakmai válaszai olvashatók, melyeket az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület (akkor még így hívták) és a Kárpátalja Néptáncegyüttes vezetőjeként írt le, említve pl., hogy a Kárpátalja Néptáncegyüttes nem “versenyistálló”, ezért nem is készül szakmai versenyekre…

Nagyon sajnálom, hogy ez az ügy efféle szakmaiatlan önigazolási versenybe csapott át. A továbbiakban nem is kívánok ebben részt venni. Az utolsó szó jogát természetesen átadom az Örökség Egyesületnek.

Kovács Norbert

text