Táncművészet szak online felvételit hirdet

A feltöltések határideje: 2020. július 13., déli 12 óra.

A fennálló járványhelyzet miatt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karán induló Táncművészet szak online felvételit hirdet.

Az online felvételiről – 2020
A fennálló járványhelyzet miatta Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karán induló Táncművészet szak online felvételit hirdet. Erre a célra az egyetem létrehoz egy olyan internetes felületet, ahova a felvételire jelentkezők az iratkozási időszakban feltölthetik a jelentkezéshez szükséges iratokat, a jelentkezés elfogadásának pillanatában pedig megkapják az elérését annak a felületnek, ahova a kért anyagokat (pl. videók) feltölthetik.

Erre a szakra vonatkozó különleges iratkozási követelmény a fizikai megterhelésre is vonatkozó egészségi alkalmasságot bizonyító orvosi igazolás, valamint önéletrajz és motivációs levél.

 

Az iratkozási időszak: 2020. július 8–11. (iratkozási határidő július 11. déli 12 óra.)
A feltöltések határideje: 2020. július 13., déli 12 óra.

 

Az online felvételi követelményei:

Minden jelentkező a megadott internetes felületen létrehozza a saját portfólióját, ahova egy írott dokumentumot és négy rövid filmfelvételt kell feltöltenie. A hallás-, ritmus-, hajlékonyság- és fizikai erőnléti próbák kizáró jellegűek (sikeres/sikertelen). A táncpróba a végső jegy 50%-a, a szövegértés és motivációs beszélgetés pedig szintén 50% (mindkét próba esetén az átmenő jegy: 5-ös).

1. Írásban kérünk egy rövid bemutatkozó, motivációs levelet, valamint egy szakmai önéletrajzot is, amelyek a személyi adatok, tanulmányok, eddigi munkahelyek felsorolása mellett tartalmazzák a jelentkező táncos előéletével kapcsolatos információkat is (mióta és hol táncol, kik voltak az oktatói, milyen táncokat ismer, esetleg milyen szakmai kurzusokon vett részt stb.), illetve, hogy miért szeretné ezt a szakot elvégezni.

2. A halláspróbához egy olyan videófelvételt kérünk, amelyben a jelölt két szabadon választott népdalt énekel el, betartva az alábbi követelményeket:

az egyik legyen lassú tempójú és rubato, azaz kötetlen, szabad előadásmódú (pl. hajnali, keserves, lassú stb.)
a második legyen gyorsabb tempójú és tánchoz alkalmazott (pl. négyes, csárdás, sebes stb.)
mindkét eseteben csak két szakaszt adjon elő
a tájegység, vidék tetszés szerint választható

További rlszletek a weboldalon!

text