Székesfehérvár

Király(ny)i Napok

Folkestekkel, koncertekkel, táncházakkal, Páva-gálával, sőt kertmozival is várja a közönséget az Alba Regia Táncegyesület augusztus 16-19-e között a Malom utcai Táncházban. A rendkívüli járványügyi helyzet miatt a hagyományos nemzetközi néptáncfesztivált idén „csipetnyi”, azaz Király(ny)i Napokra cserélik a szervezők. Jegyek július 20-tól, hétfőtől vásárolhatóak.

A veszélyhelyzet elmúltával az Alba Regia Táncegyesület tagjai szeretnének a lehető leggyorsabban visszatérni a megszokott kerékvágásba, és minél többet együtt lenni a közönséggel. A nagyszabású nemzetközi néptáncfesztivál helyett az albás szervezők idén rövid, de annál ütősebb programmal készülnek a nemzeti ünnepünket megelőző napokra kizárólag magyarországi fellépőkkel, saját csoportjaikkal és nemzetiségi szereplőkkel egyaránt.

Az augusztus 16-19-e közötti Király(ny)i Napok programsorozatot egy fotókiállítással és megemlékezéssel kezdik Pesovár Ferenc néprajz-, néptánc- és népzenekutató születésének 90. évfordulója tiszteletére. A további programban szerepel a Hagyományérzők összeállítás, a Határon innen folkest, kertmozi, több népzenei koncert és folkkocsma, kézműves foglalkozás és gyermekjátszó, illetve fellépnek a Fölszállott a páva 2019. évi gyermek évadának szereplői is.

Belépőjegyeket július 20-tól, hétfőtől munkanapokon 9.00–17.00 óra között lehet vásárolni személyesen a Táncház portáján, fizetni bankkártyával és készpénzzel is lehet. Biztosítják a támogatójegy vásárlását is azok számára, akik nem tudnak ugyan elmenni a fesztiválra, de szívesen segítenék a székesfehérvári táncegyesület működését.

text