Nyáresti folk a Bácska Bandával

Több hónapnyi kényszerpihenő után ismét Folkest volt városunkban. A Halasi Média és Kultúra Kft. rendezvényére ezúttal is sokan voltak kíváncsiak. A kellemes nyáresti koncertnek a Végh-kúria melletti Pajtaszínpad adott otthont.
  
A program főszervezője, Vadkerti Mónika szerint jó döntés volt, hogy a Közösségek Háza helyett ezúttal a szabad ég alatt legyen megtartva a rendezvény.

- A Pajtaszínpad egy remek helyszín, ha nyári, élőzenei koncertekben gondolkodunk. A kezdést is kicsit későbbre tettük, az eddigi 18 óra helyett most este 7-kor kezdett játszani a zenekar. Külön öröm számunkra, hogy a Bácska Banda elfogadta meghívásunkat, az pedig kuriózum, hogy ilyen felállásban nem sokszor láthatja és hallhatja őket a közönség.

Az est egyik különlegessége volt, hogy az állandó, halasi táncosok közül csak Dóka Zsuzsanna tudott jelen lenni, így neki táncospárt kellett találni. A Bácska Banda magával hozta egyik táncosát, aki többször is közönség elé állt. Hol szólóprodukcióval, hol pedig Zsuzsannával párban.

 - Az internet segítségével tartottuk a kapcsolatot. Megbeszéltük, mit is kellene táncolni, és mivel mindketten hosszú évek óta táncolunk már, nem okozott gondot, hogy külön-külön gyakoroljunk. Itt, a helyszínen elég volt egy rövid, közös próba, minden úgy ment, ahogy eredetileg elterveztük – árulta el Kis Zoltán néptáncos.
 

A Bácska Banda zenekarvezetője remek kezdeményezésnek tartja a kiskunhalasi Folkest sorozatot. Mint mondja, a vírusveszély ideje alatt ők sem tudtak közönség elé állni, így már nagyon várták ezt a fellépést.
 
- Mint, ahogy a legtöbb zenekart, minket is nagyon rosszul érintett, hogy egyik napról a másikra megszűntek a koncertek, nem tudtunk hol és kinek fellépni. Örülünk, hogy végre lehetőség nyílik ilyen programok megszervezésére, azt pedig külön jó látni, milyen sokan érdeklődnek a népzene és a néptánc iránt Kiskunhalason – fogalmazott Eördögh Gabriella.
 
A fellépőkkel készített interjúkat és a produkciókat a Halas Televízió Kultúrkép magazinjában láthatják majd az érdeklődők.

 Szőri Attila  Anda Péter 2020. júl 21. Folk est, pajtaszínpad

text