Különleges esték szabad levegőn, biztonságban a Fonóban

Kedden sessionök, azaz közösségi örömzenecsoportok várják az érdeklődőket, amelyekhez szabadon lehet hangszerrel vagy hallgatóként/nézőként csatlakozni. Több ingyenes koncertet is tartanak a házban, ezen a héten szerdán a Max & Kata francia–magyar gitárduója lép fel, majd utánuk Vizeli Bálint és barátai muzsikálnak a Köszönjük, Magyarország! program keretében.

A szó tanít, a példa vonz. Az Apja-fia című műsor arról ad számot, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával. Itt a terített asztal, a családi ünnepek, az együttlét – szakadatlan tanulási alkalom. A Kossuth-díjas népdalénekes, mesemondó kunhegyesi édesanyjától kapta és örökölte mesterségét, ő pedig édesapjától, Tanka Gábortól, a híres táncos-tréfamester-nótafától. Berecz András első gyermeke, István, apja tudományát nemcsak átvette, de meg is toldotta. A Fonó népzenei programjainak lelke, alakítója, a ház népzenei igazgatója, az Örökös Aranysarkantyús táncos Berecz István csütörtökön édesapjával, a legendás ének- és mesemondóval lép a Fonó színpadára. Az apja-fia est után a D. A. S. Trió jazzkoncertjét élvezhetik az érdeklődők a teraszon.

A Fonó nyári sorozatában számos kiváló formáció ad koncertet, vagy muzsikál táncházat, különleges esték ezek szabad levegőn, biztonságban. Pénteken este az Erdőfű lesz a vendég, akik koncertet és táncházat zenélnek. Augusztus elsején, szombaton este pedig Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák töltik be muzsikával és jókedvvel a házat, vendégük Koncz Gergely. Szombaton napközben első alkalommal várják közönségünket a Fonó Delelőre, ebédlehetőséggel és hozzá tartozó jó zenével. Paár Julcsi Hangoló: Kerekerdő című koncertje lesz 11 órától a gyerekeknek, 13 órától pedig Lakatos Vilmos és zenekara muzsikál a Köszönjük, Magyarország! program keretében.

text