Csuhajja! Patinás főtéri épületet állítanak a magyar néphagyományok szolgálatába

Kolozsvár

A Sapientia megvásárolta a ma már csak Melodyként emlegetett egykori Központi Szállót, ahol szeptembertől beindulhat a néptánc szak.

Szeptembertől ha a Kolozsvár Főterén álló egykori Központi Szálló előtt sétálgat, ne lepődjön meg, ha magyar népzene szűrödik ki az ablakokon keresztül: itt fog működni ugyanis az Erdélyi Hagyományok Háza, és itt zajlik majd az oktatás a Sapientia EMTE szeptembertől induló néptánc szakán.

A Szabadság napilap megkeresésére mind Kató Béla püspök, a Sapientia Alapítvány Kuratóriumának elnöke, mind Tonk Márton, a Sapientia EMTE kolozsvári karának dékánja megerősítette, hogy a napokban megvásárolták az ingatlant. Egyelőre úgy tűnik, az épületben még csak komolyabb átalakításokra sincs szükség, és a szak működéséhez szükséges irodák is be tudnak majd költözni, de az állagfelmérés még folyamatban van. Amennyiben szükséges, az új tulajdonosok készek felújítani a teljes ingatlant.

Az idén először induló néptánc szak iránt óriási érdeklődés mutatkozott,  kétszeres túljelentkezés volt, így az összes hely betelt. Az oktatás mellett itt fog működni az Erdélyi Hagyományok Háza, mely gyerekek, felnőttek, családok számára fog értékes programokat szervezni.

Igazán örvendetes hír ez ilyen nehéz időkben!

M Tímea

text