Nincs nyár Kolompos nélkül

„Táborhelyettesítő” mulatságra várták az érdeklődőket Szerencsen.

Idén a tizenhetedik Kolompos-tábor lett volna Szerencsen, viszont a járványhelyzet miatt nem volt lehetőség az egy héten át tartó, színes programokat kínáló esemény megszervezésére. Azonban nem múlhat el nyár Kolompos nélkül, így egy „táborhelyettesítő” mulatságra várták az érdeklődőket csütörtökön a szerencsi Rákóczi-várba.

 A rendezvényen kicsiknek és nagyoknak egyaránt önfeledt szórakozást nyújtottak a népi dallamok és mesejátékok. Nagy Zoltán, a zenekar vezetője elmondta, hogy miden évben nagy örömmel látogatnak Szerencsre, hiszen a történelmi falak különleges hangulatot teremtenek, emellett a vendéglátók és a városlakók határtalan kedvességgel fordulnak feléjük.

– Sajnos ebben az évben a rendkívüli helyzet miatt nem tudtuk megrendezi a hagyományos Kolompos családi táborunkat, de mindenképpen szerettük volna kárpótolni a szerencsi közönséget, így egy koncerttel kedveskedtünk nekik a „Köszönjük, Magyarország!”-pályázat keretében. Együttesünk 2004 óta minden nyáron Szerencsen tartja meg a tábort, aminek során a kisgyermekes családoknak kínálunk színes programokat, így mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló kikapcsolódási formát. Többek között zenetanoda, táncház, kézműveskedés és sok-sok játék, amit nyújtani tudunk. A programra évről évre az ország minden tájáról érkeznek látogatók, tavaly pedig a határon túli magyar családoknak is lehetőségük nyílt megtapasztalni a Kolompos-tábor-érzést – hangsúlyozta Nagy Zoltán.

A Kolompos együttes bízik benne, hogy jövőre ismét hosszabb ideig élvezhetik majd a Rákóczi-vár nyújtotta lehetőségeket.

text