Megkezdődött az Ung-vidéki Népzenei és Néptáncszakkör

A magyar népzenéé és néptáncé lesz a főszerep a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány egyhetes nyári szakkörén, melyet Nagydobronyban, az Egán Ede Szakképzési Centrum Nagydobronyi Szakképzési Központjában rendeznek meg augusztus 10–14-e között. 

Váradi Natália, a tábort szervező alapítvány irodavezetője elmondta:

az idei tehetséggondozó nyári alkalmak rendhagyónak nevezhetőek abban a tekintetben, hogy a karanténszabályoknak megfelelő módosításokkal rendezhetők meg.
Így a hagyományos nagydobronyi népzenei és néptánctábor idén szakkörként valósul meg.

A foglalkozások délelőtt és kora délután folynak, a jó időnek köszönhetően javarészt szabadtéren. A zárt helyiségekben ügyelnek a szükséges távolság tartására és védőmaszkot biztosítanak a résztvevőknek.

Változott a tábor megnevezése is – Nagydobronyiról Ung-vidékire –, hiszen nemcsak a helyszínt biztosító nagyközségből, hanem a környező településekről is szép számmal érkeznek jelentkezők évről évre.
Idén 41 gyermek vesz részt a foglalkozásokon, ahol a magyar népi muzsika és tánc mellett a hagyományos kézművesség különböző válfajaival – szövéssel, makramézással, korongozással – ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A változatos és tartalmas programok 12 szakember bevonásával, Kepics Andzselika szakmai referens irányításával zajlanak. 

Kárpátalja.ma
Forrás: Kárpátinfo hetilap 24. évf. 33. szám

text