Táncház-Népzene 2021

Jelentkezési határidő: 2020. november 10. 16:30

A Hagyományok Háza pályázatot hirdet a nagy múltú Táncház-Népzene sorozat 2021. évi népzenei CD-jén való megjelenésre.

A lemezpályázatot hivatásos és műkedvelő népzenei együttesek, hangszeres és énekes szólisták, illetve énekegyüttesek részére évente írjuk ki. A felhívás célja, hogy a népzenei mozgalom különféle előadóinak színvonalas produkciói egy igényes válogatás keretében CD-n megjelenhessenek. Pályázni hagyományhű népzenei felvétellel lehet. (A pávakörök, a citerazenekari mozgalom együttesei, továbbá a népies műzenét játszó zenekarok és a hivatásos zeneszerzők felvételeit nem áll módunkban fogadni.)

A beküldött pályázati anyag – legfeljebb három műsorszám – összesített időtartama együtteseknél maximum 15 perc, szólistáknál 10 perc lehet. Egy-egy műsorszám időtartama lehetőleg ne haladja meg az öt percet. A pályázatban csak olyan összeállítások szerepelhetnek, amelyeket az előadók sem a korábbi években, sem 2021-ben más kereskedelmi kiadványban nem publikálnak. Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a zsűri csak technikailag megfelelő színvonalú felvételt tud értékelni. A pályázati anyagot elektronikusan audio, wav vagy mp3 formátumban várjuk.

A beérkező pályázatokat a szakmai zsűri két fordulóban bírálja el. Döntésük alapján általában tizenhat-tizennyolc produkció kap bemutatkozási lehetőséget. A lemezsorozat szerkesztője – szerkesztési okok miatt, korlátozott számban – olyan előadókat is felkérhet a kiadványon közreműködésre, akik a pályázaton nem szerepeltek.

Kérjük, hogy a zenei anyag mellett az alábbi adatlapot is mellékeljék kitöltve!A pályázatokat az alábbi címre kérjük beküldeni: berta.alexandra@hagyomanyokhaza.hu 

 Beérkezési határidő: 2020. november 10.
 

Az elbírálást követően minden pályázót e-mailben értesítünk szereplése eredményéről.

További információ:
Berta Alexandra

berta.alexandra@hagyomanyokhaza.hu

+36 1 225 6018

+36 70 933 5270

text