Szakajtónyi díjat táncoltak össze a hajdúsok Jászberényben

Huszonegy versenyző huszonöt elismerést vihetett haza a Jászságban megrendezett versenyről.

Október 24–én rendezték meg a VIII. Jászsági Gyermek és Ifjúsági Szólótánc Versenyt Jászberényben, ami egyben az Országos Gyermek Szólótánc Verseny regionális előválogatója is volt. A megmérettetésen a Debreceni Hajdú Táncegyüttes is részt vett.

 A cívisváros táncosai nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-építésre és tehetséggondozásra, így igyekeztek minél több tehetséget felkészíteni a Hajdútánc Alapfokú Művészeti Iskola tanulói közül, tudatta portálunkkal Tiszai Zsuzsa, az iskola igazgatója, a táncegyüttes vezetője. Közölte, nem átlagos erőpróbán és felkészülésen vannak túl, mivel a versenyt a pandémia miatt tavaszról őszre tették át. Szóló és páros tánc kategóriában mintegy 21 hajdús gyermek indult, összesen 14 produkcióval.

– Természetesen bennünket sem került el az országra most oly jellemző állapot: hol egyik, hol másik gyermekünk került karanténba valami miatt. Szóval kalandos, kicsit nehezített volt a felkészülés, de annál sikeresebb. A legeredményesebb műhely voltunk a versenyen, amit az előírások szigorú betartásával rendeztek meg – osztotta meg a táncegyüttes vezetője.

A versenyről a hajdúsok 1 különdíjat, 6 nívódíjat, 14 kiemelt nívódíjat és 4 fesztiváldíjat vihettek haza.
A zsűri az egész mezőnyből összesen 5 fesztiváldíjas versenyzőt emelt ki, közülük négyen a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tagjai.

– Mindenkire nagyon büszkék vagyunk. Köszönjük a gyerekeknek az áldozatos, kitartó munkát és viselkedést a felkészülés és a verseny alatt is. Köszönjük a szülők támogatását, segítségét. És természetesen köszönöm kollégáimnak az erőn felüli, tanórán kívüli áldozatos és nagyon magas színvonalú felkészítő munkáját – fejezte ki háláját Tiszai Zsuzsa, aki elárulta: a versenyen elindult hajdúsok közül mindenkit díjaztak.

A díjazottak
Fesztiváldíj

Hortobágyi Viola
Hortobágyi Csenge
Hodosi-Nagy Hédi
Laczkó Botond
Szabados Máté

Kiemelt szólótáncosi nívódíj

I. korcsoport:

Laczkó Botond
Vas Tamás
Szűcs Mira

II. korcsoport:

Hortobágyi Csenge
Hortobágyi Viola
Molnár Szabolcs

III. korcsoport:

Balogh Anna Kíra
Bunda Bálint
Hodosi-Nagy Hédi
Szabados Máté
Punku Zsófia Erzsébet
Hartman Botond
Lovas Benedek

IV. korcsoport:

Takács Zoltán

Szólótáncosi nívódíj

I. korcsoport:

Szabó Blanka
Punku Dóra
Orosz Máté Imre

II. korcsoport

Lesku Dóra
Kovács Anna

III. korcsoport

Pusztai Mór

Különdíj

III. korcsoport:

Pásztor Csaba Lőrinc

Felkészítő pedagógusok és segítőik: Majer Tamás, Tiszai Zsuzsa, Tóth Evelin, Ferencz Gergő, Lovas Bálint, Ligetiné Csendom Erika, Tóthné Pásztor Ágnes, Tatár Árpád, Garzó Vince, Takács Zoltán

text