Összefogás hagyományőrző mestereinkért

Az Erdélyi Táncházzenészek Találkozóján 2014-ben a résztvevők fogalmazták meg az idős zenészek megsegítésének gondolatát. Tették ezt őszinte szeretetből, hiszen egykori mestereik legtöbbje egészségügyi és anyagi gondokkal küszködik; nem tudnak már muzsikálást vállalni, ezáltal a mindennapi kenyerük előteremtése is gondot jelent. Az ötletet tett követte és számos táncházban, koncerten szerveztek gyűjtést számukra. 

A korábbi évek gyűjtéseit követve, idén online felületeinken követhetik kampányunk alakulását és vállalhatnak szerepet célunk elérésben mindazok, akik figyelemmel kísérik az Összefogás hagyományőrző mesterekért támogatói gyűjtésünket. 
A kampány követeinek segítségével reméljük, sokakkal megismertethetjük missziónkat, minél szélesebb körű támogatást és figyelmet fordítva az ügy felé.
A kampány zárásaként, az adventi időszak végéhez közeledve, 2020. december 19-én egy jótékonysági gálaestet tartunk online, majd az adománygyűjtés lezárultával a befolyt összeg az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesületének közvetítésével a nehéz helyzetben lévő muzsikusokhoz kerül. 

text