II. Gyergyószéki Népdal- és Néptáncverseny online

A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ második alkalommal szervezi meg a Gyergyószéki Népdal- és Néptáncversenyt, ami a koronavírus-járvány miatt ezúttal online lesz. Két korcsoportban jelentkezhetnek december 14-ig az érdeklődők.

Tavaly nagy sikerrel szervezték meg a Gyergyószéki Népdal- és Néptáncversenyt, és idén mindenképp szerettek volna folytatást.

Mivel a járványhelyzet miatt nem lehet hasonló volumenű rendezvény, online tartják a vetélkedőt – ismertette Kolcsár Béla, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ igazgatója. Népdal és néptánc esetén is 9–13 és 14–17 éves korosztályban lehet nevezni december 14-én 15 óráig e-mailben – kastelylazar@gmail.com – elküldött videófelvételekkel. Egy-egy kötelező és szabadon választott produkciót várnak, a népdalnak csak az első két szakaszát kell elénekelni, a tánc kategóriában legényesekkel lehet nevezni, mert párost a járvány miatt nem szabad táncolni. A versenyzők által bemutatott táncokat és népdalokat két külön szakmai zsűri bírálja el.

Mindkét korcsoportban az első 3 helyezett 500, 300, illetve 200 lejes vásárlási utalványt nyer. A nyertesek december 21-én vehetik át a nyereményüket a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ székhelyén.

 Barabás Orsolya

text