Felhívás - Digitális Néptánc 2021

Jelentkezési határidő: 2021. február 20.

A 2020. évi tavaszi karantén után a táncpedagógusok ismét a digitális oktatásra kényszerültek áttérni. A néptáncos szakemberek több olyan jó gyakorlatot dolgoztak ki, amelyek egyedi szemlélettel, sok tanítási tapasztalattal közelítették meg a kialakult helyzetet. Bízunk benne, hogy többeknek sikerült olyan újszerű megoldásokat kitalálni, amelyek nemcsak a mostani helyzetben hasznosíthatóak, hanem hosszabb távon is segítséget nyújthatnak a táncos-mozgásos tudás elmélyítésére.

A Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelye és a Magyar Táncművészeti Egyetem felhívást intéz táncos szakemberek, néptáncpedagógusok számára a digitális oktatás területén újszerű kezdeményezéseket, innovatív megoldásokat, tudásmegosztási technikákat bemutató módszertani anyagok benyújtására néptánc, népi játékok, népszokások, táncházhoz kapcsolódó folklorisztikai ismeretek, valamint táncelőkészítés - készségfejlesztés témakörökben. 

A pályaműveket a néptánc és a digitális tudásátadás módszertanában járatos szakértői zsűri bírálja el. A kiválasztott jelentkezőkkel szakmai napot tartunk, ahol bemutathatják módszertani újításaikat és közös szakmai vitafórum keretében összegezzük a digitális néptáncoktatás eredményeit.

Benyújtási határidő: 2021. február 20.

A benyújtandó anyagok:
videofelvételek (esetleges mellékletek)
az oktatási segédanyag szöveges bemutatása

Jelentkezés menete:

A felhívásra jelentkezni az alábbi online jelentkezési lap kitöltésével és a digitális tartalmak (videófelvételek) feltöltésével lehet:

Online jelentkezési lap

Digitális tartalmak feltöltése

A feltöltésnél kérjük, figyeljenek arra, hogy a feltöltés folyamatát jelző csík (progress bar) elég gyorsan végigmegy, ezután azonban még várni kell, amíg a zöld pipa meg nem jelenik a fájl neve mellett, mert csak akkor lesz sikeres a feltöltés!

További információ:
Babinecz Sándor
néptánc szakelőadó
+36 70 507 71 08

text