Tájékoztatás a Gyermek Szólótánc Fesztivál döntőjének lebonyolításáról

Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület a helyi szervezőkkel történt egyeztetések után meghozta a döntést a Gyermek Néptáncosok XIV. Országos Szólótánc Fesztiválja Döntőjének lebonyolításával kapcsolatban.

 A jelenlegi járványügyi helyzet lehetővé teszi a döntő személyes jelenlétben történő lebonyolítását, természetesen az egészségügyi előírások maximális betartásával és a kontaktusok számának a lehető legkisebbre csökkentésével.

 A fentiek tekintetében az idei döntő az alábbiak szerint zajlik le:

A döntőt korcsoportok szerinti bontásban, külön idősávban rendezzük meg úgy, hogy egy versenyző egyazon a napon táncolja el a kötelező és a szabadon választott produkcióját is. Ennek tükrében a 2021.06.04. péntek az I. és II. korcsoport, valamint a III. korcsoport két régiója számára biztosít lehetőséget a bemutatkozásra. A 2021.06.05. szombat pedig teljes egészében a III. korcsoport napja lesz a megmutatkozás szempontjából.
A fesztiválon csak a versenyző gyermekek és a felkészítő pedagógusok lehetnek jelen. A drukkoló barátok és izguló szülők számára élőben közvetítjük a verseny menetét.
A díjkiosztás és a gála online kerül megrendezésre vasárnap délután. A vasárnapi nap során a zsűri tagjai egyenként értékelik általánosságban a látottakat. A gála a díjazottak produkcióinak összeállításából valósul meg. Így egyben lesz látható vasárnap egy kb. 75 perces közvetítés a helyszínről.
Szomorúan kell közölnünk azt a tényt, hogy a fesztivál nem valósulhat meg egy csodás három napos programként, de mindenben igyekszünk a gyermekek és a pedagógusok számára is emlékezetessé tenni ezt a rövid jelenlétet.
A rendezvény szervezői a jelenlegi járványügyi előírásoknak megfelelve, illetve azok következtében, a rendezvényhez kapcsolódóan sajnos nem tud, nem biztosíthat szállást a résztvevők számára. Amennyiben valaki szállást szeretne, annak ezt egyénileg kell jelen helyzetben megoldania, melyben a Szarvasi Tourinform Iroda tud segítséget adni.

Tourinform - Szarvas
5540 Szarvas, Szabadság u. 32.
Tel.: +36-66/311-140
E-Mail: info@korostourist.hu
Web: www.korostourist.hu
Természetesen a résztvevők számára az étkezést (ebéd, vacsora) az Egyesület biztosítja.
 
A fesztiválon való részvétel esetén a pedagógusok a védettségi igazolvány regisztrációnál történő felmutatásával, illetve a gyermekek a szülőktől a kísérő tanárok számára kitöltött felügyeleti nyilatkozat felmutatásával tudnak részt venni a programon.
 
A Gyermek Néptáncosok XIV. Országos Szólótánc Fesztiválja Döntőjének beosztását és a programját az érintettek e-mailben kapják meg.
 
 
Budapest,2021.05.12.
 
 
Sikentáncz Szilveszter
elnök
Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági
Népművészeti Egyesület

text