Saját városának a közönsége előtt mutatta be tudását a jubiláló néptáncegyüttes

Hajdúnánás

Nagy sikerű táncgálával ünnepelte ötéves megalakulását az Aranyszalma Néptánc Együttes pénteken este a Kéky Lajos Városi Művelődési Ház színháztermében. Az együttest három évig Patalenszkiné Makkai Andrea és Márton Attila vezette, tőlük két éve Varga Ágnes vette át az irányítást. Táncosaik állandó résztvevői a helyi rendezvényeknek, valamint más országokban is képviselik városukat.

Az évek folyamán többször jártak Erdélyben, de Görögországba, Olaszországba és Japánba is eljutottak. A számtalan közönségsiker mellett neves szakmai zsűri előtt is bizonyítottak már csoportos, páros és szóló kategóriákban egyaránt. Országos Ifjúsági Néptánc Fesztiválon nívódíjas együttesi címet szereztek, a Táncoló Hajdúk Néptáncfesztiválon elhozták a fesztiváldíjat. Az együttes tagjai között vannak gyöngy­galléros és ezüstpitykés táncos címmel büszkélkedő fiatalok is.
Két alkalommal vettek részt a Néptáncantológián, 2019-ben a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán jól minősült együttesi címet szereztek. Gálaműsorukban minden tudományukat bemutatták, kicsiktől a nagyokig ropták a színpadon. Az előadás alatt a Hajdú-Bihar megyei Prima díjas Bürkös Zenekar adta a zenei kíséretet.

A műsorok között köszöntötték az első profi táncosukat, Fórizs Márkot is, a produkciók végén pedig a környék néptáncegyütteseinek képviselői mondták el köszöntőiket a nagyközönség előtt.

Fekete Andrea

text