Egy hét mobil nélkül

Szanában táboroztak a hétpróbások

Idén is kétszer egyhetes néptánctábor szervezett a Hétpróbás Tánciskola a szanazugi ifjúsági táborban. Közel 120 táncimádó költözött a gyönyörű erdős környezetbe, ahol a TikTok helyett madarak énekeltek és őzikék sétáltak a távolban.

– A Balassi Táncegyüttes Működtetésére Alapítvány gondozásában 14 önkéntes segítségével, az egészségügyi előírások betartásával valósult meg 13. Hétpróbás Néptánctábor – mondta el Vaszkó János. Az intézmény igazgatója hozzáfűzte, hogy a napi kétszer másfélórás néptánc foglalkozás mellett bőven jutott idő számos, a hétköznapjaikban ritkaságszámba menő foglalatosságra is. A gyerekek többek között megismerkedhettek a fűrészelés, varrás és a reszelő használatának fortélyaival is.

– A további szabadidőt és az esti programokat póni lovaglás, csillagles, számháború, szabadtéri sport, vízi csata, tábortűz-tűzugrás, illetve a Suttyomba Zenekar közreműködésével élő táncház tarkította – tette hozzá a tánciskola vezetője.

A gyerekek telefont, tabletet nem hozhattak magukkal, a pedagógusok ezzel is a hagyományos közösségi létre sarkallták őket. A tábor zárásaként az ifjú táncosok – friss élményeiket csokorba szedve – műsort adtak szüleiknek.

– Mindenki rengeteg csodálatos élménnyel gazdagodva tért haza, a szülők pozitív visszajelzései elárasztottak bennünket. Továbbá szeptembertől várjuk régi és új növendékeinket, hiszen a néptánc fejlesztő erő és közösségteremtő tradíció – emelte ki Vaszkó János.

Such Tamás

text