Trilla szabadtéri fesztivál

A népdal ünnepére készülnek

A népdal alternatív ünnepére készül Martonvásár a hétvégén. A Trilla új, de hagyományban gyökerező, ingyenes szabadtéri fesztivál, amelynek három napján mindenki, aki szereti a népdalokat, szeret táncolni, játszani, vagy csak hallgatni akarja a magyar nép- és világzene friss tehetségeit és neves előadóit, talál kedvére való programot.

Zenei piknik helyszíne a Brunszvik-kastély zöldellő parkjában, koncertek sora a főtéren, gyermekjátszók, kézműves foglalkozások és táncház is szerepel azon a háromnapos eseményen, amelyet szeptember 3. és 5. között rendeznek meg Martonvásáron.

A Trilla – A népdal alternatív ünnepe változatos programokkal, kreatív foglalkozásokkal vár mindenkit, aki szereti a népdalokat, szeret táncolni, játszani, játszva tanulni, vagy idilli környezetben akarja hallgatni a magyar nép- és világzene friss tehetségeit és neves előadóit.

Szeptember 3-án, pénteken többek között a Borbély-Dresch Quartet lép színpadra, látható lesz a Betyárjáték, a Nemzeti Színház és a Híd Média közös produkciója, az estet moldvai és gyimesi táncház zárja. Szeptember 4-én, szombaton a főtéren a Klárisok zenekar mesekoncertjével indul a nap, majd a Martonvásári Fúvószenekar gondoskodik a jó hangulatról. Este az Anima Sound System koncertezik. A Brunszvik-kertben Enyedi Ági és Barátai gyerekkoncertjével indul a délután, és az egésznapos Kenderkóc népi játszóház mellett a Bélaműhely hangszercséplő hangszerbemutatót tart. Szeptember 4-én dél előtt egy fél órával indul a néptáncgála, délután a MASZK Egyesület drámajátékos foglalkozása várja a családokat.

A Trillára a belépés ingyenes, de a jelenleg hatályos rendelet értelmében kizárólag VÉDETTSÉGI igazolvánnyal látogatható. 

text