Ismerkedés népzenénk sokszínű gazdagságával

Peng a citera, búg a bőgő az ingyenes foglalkozásokon.

Bár a zene végigkíséri az életünket, nem mindig van arra lehetőségünk, hogy kézbe vehessünk egy-egy hangszert, esetleg meg is tanuljunk rajta játszani. Ezen szeretne segíteni a Zeneoktatásért Közhasznú Alapítvány, s a Csoóri Sándor Alap támogatásával Tanodában zeng a muzsika címmel térítésmentes zeneoktatást szervez a 6–25 éves fiatalok számára. Lehetőség lesz egyéni és csoportos foglalkozásokra is.

Nemzeti kultúránk értékei

A résztvevők kötetlen formában, családias hangulatban ismerkedhetnek meg a magyar népzene gazdagságával, népi nemzeti kultúránk értékeivel.

Az érdeklődőket várja hegedű, citera, brácsa, bőgő, harmonika, ének, furulya, néprajz, honismeret. A tanoda szakmai vezetője Dragony Gábor, a Népművészet Ifjú Mestere, Junior Prima Díjas előadóművész, a Nyíregyházi Egyetem oktatója, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanára.

Jelentkezni október 10-éig lehet a nyirnepzene@gmail.com elektronikus címen, illetve további információ kérhető a +36-20/316-6990-es telefonszámon. Igény esetén az alapítvány hangszerekről is gondoskodik.

A foglalkozások helyszíne: Nyíregyháza, Báthory u. 5. sz. (a Leonardo Média Akadémia Gimnázium és Szakgimnázium és Általános Iskola épülete).

text