Teltházas táncházat és koncertet szerveztek a Napraforgók

A lezárások utáni első, nagyszabású táncházát rendezte meg pénteken a Napraforgók Bécsi Magyar Néptánc és Népzene Egyesület. A teltházas rendezvényen gyermek- és felnőtt táncház, továbbá a Sárarany Zenekar koncertje várta az érdeklődőket.

A bécsi Collegium Hungaricum épületében a gyermekeknek szóló táncoktatással kezdődött a program, melyhez a szervezők nagy örömére még egészen fiatal, óvodás- és kisiskolás korú gyermekek is csatlakoztak. A gyermektáncházat a felnőtt tánház követte, melynek során székelyföldi, gyimesi, kalotaszegi és magyarpalatkai, mezőségi táncokat tanulhattak a kezdő és profi táncosok. A táncokat Jánosi Attila „Pici“ és Tóth Zsuzsi tanították. A táncházakhoz a Sárarany Zenekar szolgáltatta a muzsikát, majd az este folyamán egy lemezbemutató koncertet is adtak a bécsi magyar közönség nagy örömére.

„Szenzációs volt! Nagyon jó volt a hangulat, nagyon sok baráttal ismét találkoztunk akiker immár másfél éve nem láttunk mert azóta ez volt az első táncház amit a Napraforgók Egyesület meg tudott szervezni.“ Németh Júlia az egyesület elnöke.

A Napraforgók elkövetkező nagyobb eseménye a november 20-i táncháztalálkozó lesz. A találkozó programjában több zenekar és több oktató is szerepel, a Napraforgók Bécsi Magyar Néptánc és Népzene Egyesület tagjai pedig egy nagyszabású gálaműsorral készülnek. Az egyesület folyamatosan várja új, akár teljesen kezdő néptáncosok jelentkezését. „Ez egy ideális időpont csatlakozni, mert új táncanyagot kezdtünk és sok kezdő is érkezett most hozzánk.“ nyilatkozta Németh Júlia a Napraforgók elnöke.

text