Népzenei koncertek is lesznek hétfőn a Fiumei Úti Sírkertben

épzenei koncerteket is tartanak november 1-jén a Fiumei Úti Sírkertben. A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) meghosszabbított nyitvatartással és ingyenes parkolással várja az emlékezőket mindenszentek napján.

A korábbi évektől eltérően idén szentmisével kezdődnek a november elsejei programok a Fiumei Úti Sírkertben 15 órakor a nemrégiben felújított szentkeresztnél, illetve rossz idő esetén a sírkert bejáratánál található kápolnában - közölte a NÖRI szombaton.

Mint írták, ezt követően, a Hagyományok Házával közös szervezésben a sírkert hat helyszínén egy-egy kárpát-medencei zenei formáció a tájegységének megfelelő népzenei koncertjét lehet meghallgatni, ezeken siratóénekek, halottas énekek szerepelnek.

A nap zárásaként a sírkertbe érkezők a NÖRI által biztosított mécses elhelyezésével egy nagy Magyarországot "rajzolhatnak" az első világháborús emlékmű köré. 

     A KÖZLEMÉNY KIEMELTE: A NEMZETI ÖRÖKSÉG INTÉZETE MINDENSZENTEK NAPJÁN ÉVEK ÓTA AZ ÜNNEPHEZ MÉLTÓ KULTURÁLIS PROGRAMOT BIZTOSÍT, HOGY A FIUMEI ÚTI SÍRKERTBE ÉRKEZŐK CSALÁDTAGJAIK ÉS TÖRTÉNELMI NAGYJAINK SÍRJAINAK LÁTOGATÁSA MELLETT MŰVÉSZETI ÉLMÉNNYEL IS MÉLTÓ MÓDON EMLÉKEZZENEK HALOTTAINKRA.

A Sírkert mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitvatartással, azaz október 28-án, valamint november 2-án és 3-án 7 és 18 óra között, október 29-től november 1-ig 7 és 20 óra között látogatható. A temetőiroda október 30-tól november 1-ig 8 és 16 óra között tart nyitva. A parkolás a temető területén október 28-tól november 2-ig ingyenes.

text