Díj a néptáncos házaspárnak

A Nyugat-magyarországi Néptáncszövetség Pesovár Ernő Emlékplakettel tüntette ki Csorna elismert néptáncpedagógusait, Lengyel Sándort és Lengyel Sándornét. A díjat a hétvégén vették át Kőszegen, a Lajtha László Koreográfiai Versenyen.
 
 Lengyelék a megye és Nyugat-Dunántúl néptáncos életének meghatározó személyiségei. A „pesovári szellemiség” jegyében végzett népművészeti, közösségteremtő és fejlesztőmunkájukért, a régió hagyományainak átörökítésében, a néptáncművészet területén kifejtett kiemelkedő pedagógiai és művészeti alkotótevékenységükért kapták a kitüntetést.

Lengyel Sándor és felesége 1984-ben alapították meg a Pántlika néptáncegyüttest. A csoport az évek alatt országosan és nemzetközileg is elismert együttessé vált és a város meghatározó közösségévé fejlődött. A házaspár számos elismerést és díjat kapott munkájáért, ahogy a tánccsoport is begyűjtötte már szinte az összes szakmai kitüntetést.

Teri néni és Sanyi bácsi kezei között több generáció nőtt fel. Ők alapították meg 1999-ben a Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskolát, mely ma már a Pántlika utánpótlását is biztosítja. Az intézményben ma is számítanak tanácsaikra, tapasztalatukra

text