Összefogás hagyományőrző mestereinkért koncert

Összefogás hagyományőrző mestereinkért címmel 2013 decemberében jótékonysági koncertsorozat indult a Hagyományok Házában idős, nehéz helyzetben lévő népzenészek megsegítésére, neves népdalénekesek, népzenészek, világzenei előadók összefogásával.

Tettük ezt őszinte szeretetből, hiszen egykori mestereink legtöbbje egészségügyi és anyagi gondokkal küszködik; nem tudnak már muzsikálást vállalni, ezáltal a mindennapi kenyerük előteremtése is gondot jelent. Az ötletet tett követte és számos táncházban szerveztek gyűjtést számukra.

Ebben az évben ez ügy felkarolására az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány, a Kallós Zoltán Alapítvány és a Hagyományok Háza nagyobb szabású akciót indított el neves erdélyi táncház zenekarok, zenészek fellépésével jótékonysági koncertet szervez december 10-én.

Közreműködik az Üsztürü Zenekar és Nyitrai Mariann, az Eszterlánc, Virágvölgi Márta és a Tükrös Zenekar, Havay Viktória és a Horsa Banda, Fekete Antal, Havasréti Pál, Koncz Gergely, a legújabb nemzedék a Mezőségen és a Dunántúlon: a Kodoba testvérek, a Turi testvérek és Szalóki Ági.

A gálaműsor teljes bevétele az idős hagyományőrző zenészek megsegítésére szolgál, ha teheti, válasszon támogatói jegyet, ezzel is segítve mestereinket!

text