Kilencedik alkalommal rendezték meg a Viharsarki Vigadalmat

Péntek este kilencedik alkalommal rendezték meg a Viharsarki Vigadalom táncfesztivált a Csabagyöngye Kulturális Központban.

– A Viharsarki Vigadalom Békés megye kiemelkedő kulturális rendezvénye mely több mint tíz éve nyújt minőségi kikapcsolódást az érdeklődőknek – fogalmazott a behir.hu kérdésére a Tabán Táncegyüttes művészeti vezetője. Farkas Tamás kiemelte: az idei előadás  középpontjában a világon egyedülálló, a Kárpát-medencében fellelhető néptánc- és népzenei hagyomány áll.

Idén öt békéscsabai, egy hajdúböszörményi, egy gyomaendrődi és egy deszki táncegyüttes érkezett a vigadalomra.

– Körül-belül 15 évvel ezelőtt Kurtucz Borbála, a Tabán Néptánc Egyesület elnöke álmodta meg ezt a fesztivált azzal a nemtitkolt szándékkal, hogy a  december, január, februári hónapokban, amely holtszezonnak számít fesztiválok terén, legyen egy nagyszabású néptánc, népzene és a népi kulturával kapcsolatos zárt kőszínházi fesztivál. Idén Hajdúböszörményből, Gyuláról, Békéscsabáról, Szegedről és Deszkről érkeztek táncosok. A vendég táncegyüttesek az első műsoridőt töltik ki és az elmúlt évek legsikeresebb koreográfiáit viszik a színpadra. Az előadás második felében pedig a Kistabán, Tabánka, az ifjú Tabán és a Tabán táncegyüttes körül-belül 90 fője "Jézus megváltó, Istenünk" címmel egy adventi műsorral örvendezteti meg a nézőket – emelte ki Farkas Tamás.

text