Kovács Norbert „Cimbi” interjú

Kovács Norbert, ismerősei körében „Cimbi” főként táncoktatással foglalkozik, kulturális eseményeket is szervez, a népi kultúra mélységes tisztelője. Sokszor szerepelt már az oldalon Ő is és a Kiscsőszön található pajtája. Hallgassátok meg a vele készült interjúnkat, amelyben szó esik az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesületről is.  
„Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület tevékenysége évről-évre egyre szélesebb népművészeti palettát, egyre nagyobb érdeklődői kört érint. Célunk a néphagyomány széles körben való megismertetése, nemzeti megbecsülésének javítása. E céljaink elérésének egyik leghatékonyabb eszköze a széles köröket érintő rendezvények szervezése.
Nemrégiben Kiscsőszre helyeztük a székhelyünket. Ez a változás azért volt jelentős és szükségszerű, mert feladataink nagy részét is kistelepüléseken, ezek közül a legtöbbet Kiscsőszön valósítottuk meg. Az egyesület így új pályára állt. Több képzési programban, táborban vállalt segítő, lebonyolító szerepet. Megvalósítottuk a Somló-Ság kulturális túrát (nyár), a Táncoktatók és gyakorló táncosok táborát, táncházakat szerveztünk Kiscsőszön, Magyarpolányban, Ajkán. Ezeken a programokon több százan vettek részt. Szoros kapcsolatban állunk a régió művelődési intézményeivel, az ajkai művelődési házzal, a Veszprém Megyei Közművelődési Intézettel. Ezen intézmények munkájához szakmai szervezőmunkával, konkrét feladatellátással is hozzájárulunk.”

text