OTP Bank Táncház Díj 2022

Felhívás felterjesztésre február 4-től március 15

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy elősegítse a közösségi értékek, a hagyományok, valamint a nemzeti értékek ápolását és megóvását, ezért évek óta főtámogatója az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárnak, amely minden generációhoz szórakoztatva juttat el fontos nemzeti kulturális értékeket.

A Táncháztalálkozó remek alkalmat kínál a népművészettel való megismerkedésre, akkor is, ha valakinek még nem volt lehetősége élőben találkozni a népzene és a néptánc magával ragadó élményével. Az esemény kiemelt célja, hogy mindenki számára kedvet csináljon a táncházakhoz.

A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a Táncház Díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a táncosoknak, zenészeknek, énekeseknek, zene- és táncpedagógusoknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb kör számára váljon elérhetővé. A díjjal évente olyan népzenészek, néptáncosok munkáját ismerik el, akik aktív előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként tevékenykednek, akik a táncházmozgalom kiemelkedő személyiségei vagy csoportjai.

2022-ben az OTP Bank Táncház Díjas a zenészek közül kerül majd ki, tehát idén olyan Magyarországon élő zenészeket, énekeseket, zenei együtteseket lehet a Táncház Díjra jelölni, akiknek aktív szakmai tevékenysége a táncházmozgalomhoz kötődik.

A díj alapítói 2022-ben az elismerés pénzösszegét 500 000 Ft-ban állapítják meg. A díjat idén is az OTP Bank ajánlotta fel. A lehetséges jelöltek életkorának alsó határa 30 év.
Az alapítók által létrehozott kuratóriumhoz magánszemély, szervezet és intézmény is terjeszthet fel jelölteket, az online felületen kitölthető, az adatkezelés szabályainak megfelelő űrlapon. 

A jelölés 2022. február 4-től március 15-én éjfélig tehető meg. A kuratórium 2022. március 22-én teszi közzé döntését, amelyben kizárólag az „OTP Bank Táncház Díj 2022” díjazottját nevezi meg. Az ünnepélyes díjátadásra a XLI. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szombat esti gáláján, 2022. április 2-án, a Papp László Budapest Sportaréna nagyszínpadán kerül sor.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a felterjesztési folyamatban az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően járunk el. A kitöltött űrlapban szereplő adatokat bizalmasan kezeljük, sem a felterjesztők, sem a felterjesztettek nevét nem hozzuk nyilvánosságra.

Szeretettel várjuk a jelöléseket!

OTP Bank – Táncház Egyesület

text