Az idei első táncház

A kulturális intézmény nagytermében telt házas közönség várta a Szikrák Táncegyüttes produkcióját.
 
Megtartották az idei első Táncházat a Móricz Zsigmond Művelődés Házban. A kulturális intézmény nagytermében telt házas közönség várta a Szikrák Táncegyüttes produkcióját. Az eseményt a Zalagyöngye Táncegyüttes szervezte. 

A Szikrák csapata 2014-ben alakult, azóta folyamatosan működik, jelenleg 32 fős létszámmal. Az együttes havi rendszerességgel tart táncházat a kiskanizsai létesítményben. A fiatalok a közelmúltban több regionális néptáncversenyen is részt vettek és szép eredményeket értek el. 

A Szikrák Táncegyüttes tagjai tartanak bemutatót a ma esti táncház alkalmával, ők egy vegyes korosztály, általános iskola felső tagozattól, gimnazistákon keresztül az egyetemistásokig, az egyetem első évfolyamáig bezárólag vannak táncosaink, ők most két nagy versenyen vettek részt - mondta Tóth István, a Zalagyöngye Táncegyüttes művészeti vezetője. 

Az este során fellépett a Szikrák Táncegyüttes csapattagja, Herczeg Flóra is, aki elárulta, hogy a jövőben is folytatja táncos tanulmányait, valamint több rendezvényen is népszerűsíteni szeretné a néptáncokat. 

-Hét éve táncolok elsős korom óta, ebben az irányban szeretnék majd továbbtanulni is, tehát nyolcadik után a Táncművészetire szeretnék felvételizni is, és nagyon szeretem ezt csinálni - árulta el Herczeg Flóra táncos.

A következő Táncház este áprilisban húsvét alkalmával várja az érdeklődőket a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

text