Teljesítik küldetésüket nap, mint nap Dubajban a csíki táncosok

A Dubajban megrendezett Világkiállításon vesz részt a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. Meghívásuk a román pavilonba szólt, hogy bemutassák az ország multikulturalitását. A csapat jól érzi magát, számos fellépésen vannak már túl.

Az ötévente megrendezett és hónapokig tartó világkiállítások fő látványosságai a részt vevő országok által felállított és berendezett nemzeti pavilonok, amelyekben fél éven át a világ különböző tájairól érkező nemzetek ismerkedhetnek az adott ország kultúrájával, technológiai fejlesztéseivel. György Katalin, az együttes munkatársa a Hargita Népe érdeklődésére elmondta, meglepő az a színes kavalkád, amit a világkiállítások külleme mutat. Igaz ez az emberkavalkádra, amely az expó területén hömpölyög, illetve a kápráztatásra, amellyel a látogatók figyelmét kívánják megragadni. Mint mondta, középpontban a technológia áll, és ebbe az emberi kreativitás teremtette világban az ember természetes jelenléte szinte már kuriózumnak számít. Tapasztalataik alapján azonban a tömeg hosszabban időzik azoknál az alkotásoknál, ahol jelen van az ember. Mint mondta, a látogatók számára öröm meglátni azt a formanyelvet, amellyel a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes a tánc által mindenkihez tud szólni és hatni.

– Apró, káprázatos emberi fogaskerekei lehetünk mi is ennek a forgatagnak. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk, és hálával tartozunk mindazoknak, akik segítettek ebben- fogalmazott György Katalin.

Elmondta, az együttes küldöttsége számos fellépésen van már túl, teljesíti küldetését nap, mint nap, tagjai pedig jól érzik magukat a rendezvényen. Szerdán pihenőnapja lesz az együttesnek, amit tartalmasan igyekeznek eltölteni. -Kedden este városlátogatáson veszünk részt, szerdán pedig kirándulásra megy a csapat, egy csöpnyi csíki hideget terveznek lopni a sivatagi forróságba- avatott be a tervekbe György Katalin, az együttes munkatársa.

 

text