Megoldódni látszik a debreceni táncegyüttes problémája

Ingyenesen a debreceni önkormányzat tulajdonába adta az állam azt a Hatvan utcai volt iskolaépületet, amelyet hosszú ideje a Debreceni Hajdú Táncegyüttes használ – derül ki a március 28-i Magyar Közlönyből. A kormányhatározat szerint a döntéssel a kulturális szolgáltatás területén kívánnak segítséget nyújtani.  

Tavaly júniusi cikkünkben már előrejeleztük, hogy megoldódhat a táncegyüttes sokéves problémája. Mindennapi gondot okozott ugyanis a régi épület leromlott állaga; hiába történtek kisebb felújítások, mivel az ingatlan állami tulajdonban volt, és éveken át nem látszott a megoldás, sem a debreceni önkormányzat, sem a táncegyüttes mögötti alapítvány nem kívánt túl nagy összeget költeni korszerűsítésre.

Tavaly májusban Papp László polgármester kulturális célra kérte az ingyenes önkormányzati tulajdonba adást azzal a nem titkolt szándékkal, hogy annak teljesülése után a „hajdúsoknak” adják tovább az ingatlant ingyenes hasznosításra (az épület az ő bázisuk már rég). Ehhez kerültünk most még közelebb.

 

RaL

text