I. Örökség Lovas-Táncos Tehetséggondozó Tábor

Időpont

2021. August 2. Monday –
2021. August 6. Friday

Helyszín

HaZám Lovasudvar

2193 Galgahévíz, Ságvári utca 38.

Magyarország

Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület és a HaZám Lovasudvar 2021-ben először meghirdeti Lovas-Táncos tehetséggondozó táborát.

A táborba azokat a gyermek és ifjú táncos párokat és legényeket várjuk, akik táncos és lovas előképzettséggel rendelkeznek, legalább minimális szinten lovas képzés résztvevői, illetve a magyar néptánccal valamilyen csoport keretein belül már alapképzettséget szereztek.
A lovaglás és a néptánc rendkivül jó hatással vannak egymásra. A lovaglásban és táncban is fellelhető ritmusérzék, mozdulat esztétika, dinamika, az izmok tónusának használata, a nyitottság és az alázat. Igy tud kéz a kézben jól hatni egymásra ez a két tevékenység, melynek segítségével a hagyományőrzés megtapasztalásának egy komplexebb formájára is szert tehetünk. Az a megtapasztalás, amely a ló hátán tapasztalható meg a szavak nélküli komunikációval, az a szenzitiv figyelem elengedhetetlen a táncban, a páros viszonyok tekintetében is. Szerencsés az a gyermek, aki élete során találkozik mindkettővel.

A tábor alkalmával a résztvevők megismerkednek a Gömöri tájegység táncanyagával, illetve lovas előképzettségüknek megfelelően napi lovas foglalkozásokon vesznek részt, a lovak ellátásától kezdve a lovaglás gyakorlatán át.


Oktatók és táncanyag
Busai Zsuzsanna - Busai Norbert: Gömöri Táncok.
Lovas oktatók: Zámbó István, Fehér Kyra, Felcsúti Péter

Jelentkezés feltételei
Korhatár: 10 – 16 évig

Jelentkezés határideje: 2021. május 31. 23:59
Jelentkezni az alábbi link alatt található űrlap kitöltésével lehet!

Részvételi díj befizetése
A tábor részvételi költsége: 22.000 Ft/fő, amely tartalmazza a 4 éjszaka szállásdíját (jurtában), vagy sátorozó hely biztosítását, napi háromszori étkezést, a lovak ellátását, az oktatási díjat mind a tánc, mind a lovas oktatás tekintetében, valamint az idegenforgalmi adó összegét is.
A részvételi díjat az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület OTP 11707024-20264970-00000000 számú bankszámlájára átutalással kérjük befizetni 2021. június 10-ig.

Információ:
orokseg.gyne@gmail.com
Tel: Hajdú Sarolta: +36 20 445 0352, Sikentáncz Szilveszter: +36 30 400 9263

Szervező

Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület

Hajdú Sarolta

orokseg.gyne@gmail.com

Kapcsolódó oldalak

Jelentkezés

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.