XXIX. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál

Időpont

2023. July 13. Thursday –
2023. July 15. Saturday

Helyszín

Szeged

Magyarország

Július 12-én négy külföldi néptáncegyüttes érkezik a 29. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztiválra. Albániából a Labëria Néptáncegyüttes, Szerbiából a Vila Néptáncegyüttes, Szlovákiából a Jurošík Néptáncegyüttes, Törökországból pedig a Hasad Néptáncegyüttes. A külföldi vendégek mellett természetesen szegedi együttesek is színpadra lépnek: a Szeged Táncegyüttes, a Tiszavirág Néptáncegyesület és a Délikert Néptáncegyüttes.

A fesztiválnak három nap alatt hét nyilvános programja lesz.
Július 13-án este fél hatkor indul a zenés-kosztümös felvonulás a Széchenyi térről a Kárász utcán keresztül a Dugonics térre a szökőkúthoz, ahol 18 órakor kezdődik a megnyitó ünnepség zenével és tánccal.
Ugyanezen a napon 20 órától rendezik a Kisszínházban a folklórestet, amelyen az együttesek bemutatják a programjukat. Erre a belépő ingyenes, de jegyhez kötött. Jegyeket az IH Rendezvényközpontban lehet kérni.

Július 14-én 18 órától a külföldi együttesek négy művelődési házba látogatnak el, ahol egy-egy órás műsort adnak. Az érintett intézmények a Kecskési, a Tömörkény István, a Petőfi-telepi és a Heller Ödön Művelődési Ház.

Július 15-én 19 órától a Nagyszínházban lesz a gálaműsor, ahol az együttesek legjobb számaikból adnak ízelítőt. A gála keretében a folklórest közönségének szavazatai alapján adják át valamelyik külföldi csoportnak a Szegedi Papucsért Alapítvány felajánlásából a Szegedi Arany Papucs Díjat.

Erre a belépő szintén ingyenes, de jegyhez kötött. Jegyeket az IH Rendezvényközpontban lehet kérni.

Kapcsolódó oldalak

Cikk

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.