III. Felső-Bácskai Népzenész Találkozó

Időpont

2023. September 23. Saturday –
2023. September 24. Sunday

Helyszín

6500 Baja

Magyarország

Péntek délután a közönség a Bácskai Kultúrpalotában a Fajkusz Banda (17 órától), a Danajda Énekegyüttes (18.30-tól) és a Fokos Zenekar (20 órától) koncertjén vehet részt, majd a táncos lábúakat még táncházba várják a Duna Tanoda székhelyén (Jelky u. 6.).
Szombaton a legkisebbeknek (is) kedvez a Juhász Zenekar koncertje (16.30-tól), ezt a Bakator Együttes követi (17.30), majd Barity Zorán szólókoncertje (19 órától) kínál igazi zenei csemegét a 20 órai prímástalálkozó előtt. Napijegyek még válthatók elővételben a Jelky u. 6. szám alatt, illetve a rendezvény ideje alatt a Bácskai Kultúrpalotában.

Egyfajta rangot kapott már a rendezvény, amely két napra Bajára gyűjti össze a régió népi muzsikusait, a közönség pedig bepillantást nyerhet akár egy felkészülési folyamatba is. – Tudjuk, hogy jellegénél fogva nem ez a találkozó a legnépszerűbb eseményünk, ugyanakkor az előzetes jegyeladások alapján már kijelenthető, hogy a megelőző két évhez képest az érdeklődés már sokkal nagyobb. Azt gondolom, hogy a hír terjed, és fokozatosan fogjuk elérni mindazokat az embereket, akik valóban befogadók a műfaj tekintetében. A közönség szempontjából a rendezvény struktúrájában nincs túl sok változás, szombaton azonban bekapcsolódunk a Richter Egészségváros programjába is: muzsikálva részt veszünk az egészségügyi sétán, és további programpontok környékén is lehet majd találkozni tanodánk zenés és táncos szólistáival – tájékoztatott Ölveczky Tamás főszervező. Hozzátette: örömmel veszik, hogy az előrejelzések szerint a hét végére is igazi indián nyár várható, így szívesen ki-kijönnek majd a kultúrpalota falai közül, és a főtér vonzáskörzetében muzsikálnak, akár villámcsődület jelleggel is.

Ölveczky Tamás azt is elmondta: jelen rendezvény elsődleges célja, hogy a zenészek számára szakmai tapasztalatcserét, beszélgetéseket, közös muzsikálásokat, de további együttműködési lehetőségek kibontakozását is felkínálja. Mindeközben a közönség koncerteken vehet részt, illetve érdeklődés esetén a műhelymunkákba is bepillanthat, hiszen a kultúrpalota ajtaja a rendezvény teljes időtartama alatt nyitva áll.

Sándor Boglárka

Szervező

Duna Népművészeti Alapítvány

Kapcsolódó oldalak

PLAKÁT

Cikk

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.