Berecz est

Időpont

2023. October 9. Monday

19:00

Helyszín

Szent György templom

4225 Debrecen, Gát utca 5.

Magyarország

Berecz András - Kossuth díjas ének- és mesemondó estje
Jegyek:
Felnőttjegy: 3000 Ft
13-20 éves kor között: 1500 Ft
0-13 éves kor között: INGYENES
Jegyek a helyszínen válthatók, de mivel csak korlátozott számban, ezért regisztrációhoz kötött. Kérjük foglalja le jegyét e-mailben az office@borostyanprodukcio.hu e-mail címen.
További információk telefonon: 0620 560 3211
Berecz András estjein elmaradhatatlan a közös éneklés és a furfangos, tekervényes mondatokból kialakuló életigazságok. Történetei a hétköznapokat mutatja be, ezért is lehet annyira szórakoztató, mert néha olyan, mintha rólunk szólna.
Az Isten bolondja című előadás is éppen ilyen, ám összeállítása kifejezetten templomok falai közé lett összeállítva.
Részletesebben:
“A középkori risus paschalis, vagyis a „húsvéti nevetés”. Mesemondókat hívtak a templomba, báboztak is, hogy a sok böjt és vezeklés után megvidámodjon a gyülekezet, úgy találták, hogy ez illik a húsvéti ünnepkörhöz! A spanyol szerzetestemplomokban ez sokáig szokás volt. Megjegyzem Csongrád megyében, Nagymágocson is volt egy ferences szerzetes, akit az ávósok eltiltottak a misézéstől, ezért a piacon bábozta el az evangéliumot. „Ne tegyétek Atyám házát kereskedés házává!” – a templomból kufárokat kikergető Jézus szavai, ismerjük. De hogy Nagymágocson, a kereskedés házában templom épült, paravánból, és hogy a róka, farkas és a bárányka igét hirdetett, ezt vajon tudjuk-e elegen?”

Szervező

Borostyán Produkció

office@borostyanprodukcio.hu

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.