Öregtáncház

Időpont

2023. September 23. Saturday

18:00

Helyszín

2625 Kóspallag

Magyarország

18:00 Daltanulás
18:30 Mezőségi táncok tanítása
20:00 Szünet
20:15 Szabad tánc

Az egykori mulatságokban mindenki részt vett. A zenészeket maguk fogadták, táncolni, énekelni pedig mindenkinek tudott, hisz az ismerkedés egyik alapját jelentette. Nem csoda, hogy az a benyomásunk lehet: a régi öregek tudtak ám csak igazán mulatni...!
Erre a hangulatra törekszünk, ahol mindenki úgy érezheti, a néptánc nem kevesek kiváltsága, hanem bárki számára a mozgás és a közösség élményét tudja nyújtani. Hisz énekelni, táncolni mindenki tud, legfeljebb azt hiszi, hogy nem.
A közönség kérésére ősszel a mezőségi táncokat folyatjuk, szeptemberben palatkai és visai táncokat tanulunk. Szeretettel várunk, kezdőket és haladókat egyaránt.
Zenél a Suhaj zenekar, táncot tanít Rádli Dóra és Lelkes Árpád

A szabad tánc során először mezőségi rendet húzunk, ahol a terem egyik végében a tanárok segítségével lehet tovább gyakorolni a frissen tanultakat. Utána a zenekar felváltva húz páros rendeket a közönség kívánságai alapján és moldvai blokkokat.
A rendezvény ingyenes, de adományokat elfogadunk, melyeket a táncházi alkalmak lebonyolítására fordítunk. Az alkalomra adományos büfével készülünk.
Az odajutást megkönnyítendő készítettünk egy telekocsi táblázatot is:
https://docs.google.com/.../1HLTU9TNhGgGUh8s2FZ.../edit...
Helyszín: Kóspallag, az iskola tornaterme, Deák Ferenc utca 1. Megközelíthető az önkormányzat felől, a főbejárattól balra, a kerítés mögötti ajtó.
Amennyiben maradnál hajnalig, de szállásra van szükséged, segítünk! Jelezd igényed bátran a baloghpalgeza@gmail.com címen.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.