Farsangi táncház

Időpont

2024. February 17. Saturday

15:30 – 23:00

Helyszín

W4 2AE London, Duke's Avenue 2.

Egyesült Királyság

FARSANGI GYEREK ÉS FELNŐTT TÁNCHÁZ LONDONBAN!
15:30 GYEREKTÁNCHÁZ
18:30 FELNŐTT TÁNCHÁZ

Részletek:
GYEREKTÁNCHÁZ:
Nagyon sok szeretettel meghívunk benneteket a Hunique Táncegyüttes Farsangi gyerektáncházára, ahol az élő népzene, néptánc valamint gyermekjátékok mellett közösen készítünk álarcokat, megismerkedünk a farsangi szokásokkal, és a népi hangszerekkel.
A zenés jelmezes felvonulás sem maradhat el, hogy meltò mòdon búcsúztassuk a telet! (A gyerektáncházban jelmezverseny nem lesz, de szeretettel várjuk a kedves maskarákat, hogy egy igazi farsangi felvonulást rendezzünk a program végén)
A táncházban az évszakhoz illő gyermekjátékokkal és táncokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődő gyerekek. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék a népzenét és a néptáncot, megismerkedjenek az élő zene varázsával és hangulatával.
A táncház mozgás -és játékanyagát úgy állítjuk össze, hogy a 2 és 8 év közötti gyermekek fejlettségéhez egyaránt illeszkedjen.
Az élő zenés táncházban a gyerekeknek alkalmuk nyílik közelebbről megismerkedni a hangszerekkel, azaz a hangjukkal, működésükkel, látványukkal.
A foglalkozás főbb részei:
1. Népi játékok, bevezető egyszerűbb motivikájú gyermektáncok
2. farsangi szokások
3. Hangszerbemutató
4. Énekes játékok, moldvai és felcsiki körtáncok és ugrós táncok
5. Levezető játékok, énektanulás
A gyerektáncházra 2-8 éves korú gyermekeket és szüleiket várjuk.
OKTATÓK:
A Hunique Dance vezető táncosai és oktatói
MUZSIKÁL:
Folktone Banda
REGISZTRÁCIÓ szükséges:
Kérünk benneteket, amennyiben szeretnétek részt venni a Farsangi gyerektáncházon, akkor előre regisztráljatok az alábbi linken keresztül:
https://forms.gle/upMhr9UxAu5sML5b7
BELÉPŐ:
Gyermekeknek: £10 (több gyermek esetén kedvezményt biztosítunk)
Egy felnőtt kísérő részére a belépés ingyenes, minden további kísérő £2.
2 év alatti gyermeknek a belépés díjtalan.
A rendezvényről fényképek készülnek, amelyek közül néhány felkerül a Hunique Dance Ensemble weboldalára és facebook oldalára, ehhez köszönjük az előzetes hozzájárulást. Természetesen a Szülők is készíthetnek felvételeket saját célra, azonban kérjük, hogy másokra való tekintettel azokat ne osszák meg a közösségi oldalakon.
Ha bármi kérdésetek van, bátran írjatok a hunique.dance@yahoo.co.uk email címre.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a táncházban csak készpénzes fizetés lehetséges. (A Catholic Centre közelében több bankautomata is található.)
Házigazda: A Hunique Dance és a Magyar Kultúra és Örökség Alapítvány
Dátum: 2024 február 17. szombat
Időpont: 15:30-17:30
Helyszín: Chiswick (Hunique Dance központja)
Térkép megtekintése: https://goo.gl/maps/CXGcdddJnEL2
Ugyanezen a napon Felnőtt Farsangi Táncházat is szervezünk, amiről információt itt találhattok: https://fb.me/e/1bUYjmIwE
Az eseményre lehetőség lesz kombinált belépőjegyet venni, mely tartalmazza a gyerektáncházon és a felnőtt táncházon való részvételt is.
„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog,
ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”
(Kodály Zoltán)

FELNŐTT TÁNCHÁZ RÉSZLETEI:

Engedd, hogy a lelked repüljön, és a lábad szabadon szálljon!
Szeretettel meghívjuk Önt a Farsangi Táncházba, az öröm, a nevetés és a magyar farsang hangulatának lendületes ünnepére!
Csatlakozzon hozzánk február 17-én, szombaton 18:30- 23:00 óra között a The Catholic Centre-ben, a 2 Dukes Avenue W4 2AE Chiswick London címen, amikor magunkévá tesszük a hagyományok varázsát:
Élő, szívdobogtató népzene, amely fellobbantja a lelkedet és koppint a lábujjaidat.
Egy élénkítő táncműhely, ahol játékos lépéseket tanulhatsz, és hagyod, hogy a ritmusok vezessenek. Előzetes tapasztalat nem szükséges, csak nyitott szív és nevetés szeretete!
A gondtalan társasági tánc éjszakája, ahol a csillogó fények alatt, barátságos arcok és újonnan talált barátok mellett forgolódhatsz.
Kedves emberek melege, mosolyok, történetek megosztása és a kapcsolat öröme a tánc időtlen nyelvén keresztül.
Legyen Ön gyakorlott táncos vagy kíváncsi újonc, a Farsangi Táncházl tárt karokkal várja Önt. Jöjjön a legragyogóbb mosolyába és a legjátékosabb szellemiségébe öltözve, készen arra, hogy megtapasztalja ennek az egyedülálló ünnepnek a fertőző energiáját.
Emeljünk pohárköszöntőt a barátságra, a szórakozásra és a karnevál vibráló szellemére!

Íme, mi vár rád:
Karneváli/farsang hangulat: Engedd szabadjára belső bolondodat, és vedd fel a legpompásabb öltözékedet! Gondolj a tollakra, a maszkokra és a káprázatos színekre.
Hagyományőrző tánc: Sajátítsd el a lendületes magyar néptáncok lépéseit, mint a csárdás és a körbe tánc gyengéden tapasztalt oktatók vezetésével. Előzetes tapasztalat nem szükséges - csak nyitott szívvel és mozgáskészséggel jöjjön!
Élő népzene: Merüljön el egy tehetséges zenekar mámorító ritmusaiban, olyan hagyományos dallamokat játszva, amelyektől kopogtat a lábad és szárnyal a lélek.
Táncműhelyek: Fejleszd képességeidet, vagy válogass új mozdulatokat az est folyamán dedikált workshopokon. Akár tapasztalt táncos, akár teljesen kezdő, mindenki megtalálja a kedvére valót. ✨
Társas tánc/ szabad táncok: Engedje el magát és keveredjen a táncparketten, ahol barátságok szövődnek, és nevetés tölti be a levegőt. Oszd meg a mozgás örömét, és lépj kapcsolatba a mulatozó társaival.

Lépj be a ritmusba! Néptánc este vár!
Engedd szabadjára belső táncosodat és ünnepeld a mozgás örömét lendületes Néptáncestünkön!

Jegyek már kaphatók!
Early bird online: 14 GBP (kapja meg őket, mielőtt elmennek!)
Általános online: £16
Az ajtóban: £18 (csak készpénzben)
Jegyvásárlás itt, biztosítsa be a helyét most: https://www.ticketsource.co.uk/hungarian-culture-and-heritage-society-with-hunique-dance/dance-house-hungarian-folk-dance-event-farsangi-tanchaz/e-dqgvma?fbclid=IwAR1a-CkuFFswxMLNCZEu2Uinq6SqxVi-e-vdc-Tx1Qqp6NPORTBAUCW3LEA

Miért foglaljon most?
Pénzt takaríthat meg: Az Early Bird árak és az online foglalási kedvezmények lehetővé teszik, hogy tovább növelje táncoló dollárját!
Garantáld a helyed: Ne kockáztasd a lemaradást – szerezd be jegyed és csatlakozz az ünnepléshez!
Hagyja ki a sort: Az online foglalások zökkenőmentes belépést és több időt biztosítanak a ritmus élvezetére.
Tehát fűzze be csizmáját, ragadja meg barátait, és készüljön fel:
Tapasztalja meg az élő népzene energiáját.
Tanuljon meg hagyományos lépéseket, és forgassa az éjszakát.
Legyen szemtanúja tehetséges táncosok káprázatos előadásainak.
Merüljön el a zene és a mozgás örömteli közösségében.
Alig várjuk, hogy táncolhassunk veled!

Várjuk a találkozást!

p.s. Ne felejtsd el kifényesíteni tánccipődet, és leporolni a legkreatívabb karneváli hangulatodat! Alig várjuk, hogy ragyogjon az ünnepi hangulatod!
Hunique Dance
London

Szervező

Hunique Dance

Boldizsar Acsai

hunique.dance@yahoo.co.uk

Kapcsolódó oldalak

Web

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.