Bálint-napi táncház

Időpont

2024. February 14. Wednesday

20:00

Helyszín

Cafe Radnóti

6722 Szeged, Egyetem utca 2.

Magyarország

20 órától a Rekecsin Együttes, a Népzenei Kamaraműhely és a Dézsma Folk Band közös, tánctanítással egybekötött Bálint-napi táncházába.

📍 Helyszín: Cafe Radnóti - Szeged
⏰ Időpont: 2024.02.14. 20:00

🎻 Házigazda zenekar a Rekecsin Együttes:
Pap Janka (dob, tánc)
Nagy Kincső (ének)
Barta Gergely (hegedű)
Mészáros Csaba (koboz)
A Rekecsin Együttes 3 éve alakult formáció, tagjai lelkes népzenész fiatalok és barátaik. Az elmúlt időszakban népzenei versenyek mellett koncerteken, valamint számos táncházban muzsikáltak, valamint ezáltal a szegedi táncházmozgalom szerves részévé, aktív résztvevőivé váltak. Szívügyük az autentikus moldvai népzene közvetítése és népszerűsítése. A nevüket is ez alapján választották, egy moldvai falut, ahol többször személyesen is jártak az éves moldvai missziós turnék keretein belül, így tiszta forrásból merítkezve hozzák el a tájegység dallamait.

🎻 Vendégzenekarok:
Népzenei Kamaraműhely (Fábri-Ivánovics Tünde és Fábri Géza művészeti vezetésével)
Dézsma Folk Band:
- Barta Ábel - hegedű
- Kinyó András - hegedű
- Molnár Barnabás - hegedű
- Szabó Alex - brácsa
- Merkovity Filip - bőgő
A Dézsma zenekar decemberben alakult, tagjai az ország legkülönbözőbb részeiről jöttek. A banda igyekszik - tagjainak korához hűen - fiatalos, változatos arculatot követni, és minél gyakrabban, egyre összehangoltabban művelni közös hivatásukat.

A belépés díjtalan és természetesen mindenki számára nyitott. Az esemény a Mathias Corvinus Collegium támogatásával, a Folk Koli diákprojekt szervezésével valósul meg.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.