Budai Ilona népdal vereseny

Időpont

2024. April 11. Thursday

10:00

Helyszín

Ligneum

9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky utca 4.

Magyarország

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal hirdeti meg Budai Ilona, a nemzet művésze, Kossuth-díjas magyar népdalénekes, a Benedek-kar címzetes egyetemi docensének emlékére a Budai Ilona népdal- éneklési találkozót.

Az április 11-én 10 órai kezdettel tartandó találkozóra minden dalos kedvű óvodást, kisiskolást, gimnazistát, egyetemistát és gyakorló óvoda- pedagógust várnak. A rendezvény helyszíne a Ligneum Látogatóközpont. Az érdeklődők a megmérettetésre szabadon választott népdalcsokorral, szólóének vagy énekegyüttes (2–6 énekes) kategóriában jelentkezhetnek.

Az előadás maximális időtartama 5 perc és a saját élő hangszeres zenei kíséret is megengedett. A találkozón a zsűri arany, ezüst és bronz fokozatú minősítéssel díjazza a résztvevőket, valamint ajándék- és zenei élménycsomagokkal jutalmazza a kiemelkedő teljesítményt nyújtó nevezőket.

További információk és a nevezési lap a Soproni Egyetem honlapján érhetők el. Fontos, hogy a 18 év alatti tanulók esetében a jelentkezést a felkészítő pedagógus, mint kapcsolattartó tegye meg.

Kapcsolódó oldalak

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.