Tititá népdalkör

Időpont

2024. March 21. Thursday

18:30 – 20:30

Helyszín

Hunnia Bisztró

1138 Budapest, Váci út 152.

Magyarország

Örömmel jelentjük, hogy bővül a Tititá Táncműhely portfóliója. A páros-, férfi és női táncoktatásokon, valamint a folkjógán, táborok és táncházak szervezésén túl idén tavasszal útjára indítjuk a Tititá Népdalkört.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt és legfőképpen dalolni vágyót március 21-től kéthetente, 18:30-tól a Hunnia Bisztróban.

A részvétel mindenki számára nyitott, semmiféle zenei előképzettséget nem igényel. Hangja mindenkinek van, aki még bizonytalan benne, annak segítünk megtalálni. A lényeg, hogy szívből, örömmel szóljon.
A közös éneklés egy közös szeretetnyelv, út egymáshoz. A célunk az, hogy támogassuk az érdeklődőket, tanulni és énekelni vágyókat abban, hogy akárhol megszólal a muzsika, vagy felcsendül egy dallam, minél többen be tudjatok csatlakozni - legyen ez egy táncpróba, táncház, folkkocsma, tábor vagy épp az oda vezető autóút, egy hajnali pálinkázós dalolás vagy a sátorlakók ébresztése.

A táncpróbákhoz hasonlóan minden alkalom elején röviden bemelegítünk - csak ez alkalommal a hangszálainkat és egyéb hangképző szerveinket. Majd új dalokat tanulunk és ‘régieket’ ismétlünk.
Készülünk ismertebb táncházi slágerekkel, hogy meglegyen a közös ‘alap’, és kiegészítjük őket extra szakaszokkal. Ezt este 9 után a tett helyszínén rögtön ‘élesben’ is ki lehet próbálni a Hunnia táncházban. Illetve minden alkalommal tanulunk kevésbé elterjedt, ínyencebb, különlegesebb dallamokat.
A tavaszi szezont az előzetes felmérések és a keddi Tititá tanfolyam alapján Kalotaszeggel indítjuk útjára. Fújunk majd sok-sok csárdást és hajnalit, hogy meglegyen a lassú-gyors egyensúly, illetve megismerkedünk pár szapora és román forgatós dallammal és szöveggel is.

A ‘tananyagot’ a Táncházi Slágerek daloskönyvből válogatjuk össze. Akinek megvan a kötet, hozza magával, akinek nincs, az a helyszínen 5000 Ft-ért meg tudja vásárolni. De ér lesni a szomszédról, vagy gyorsan fejből tanulni is.

A népdalkör időpontja:
Kéthetente csütörtökönként, 18:30-20:30 (utána 21:00-tól élőzenés táncház a Hunnia Bisztró szervezésében)
Március 21.
Április 4., 18.
Május 2., 16., 30.
Június 13., 27.
(Az időpontváltozás jogát fenntartjuk, és itt, a Facebook eseményen értesítjük az érdeklődőket.)

Helyszín: Hunnia Bisztró, 1054 Budapest, Bank utca 5. (az Arany János utcai metrómegálló közelében)

Részvételi díj:
A népdalkörben való részvétel, daltanulás, éneklés ingyenes. Azonban kérjük, tiszteljétek meg a népdalkört befogadó Hunnia Bisztrót 1-1 ital fogyasztásával az esemény alatt. Valamint kérünk minden résztvevőt, hogy kintről behozott terméket ne fogyasszon.

A népdalkör vezetője: Fekete Gabriella

Gabi és a Tititá női vezetője, Zsuzsi születésüktől fogva jó barátok. Együtt jártak játszótérre, óvodába és iskolába; közösen tették meg első néptáncos lépéseiket sok-sok évvel ezelőtt, és kezdtek hegedülni, énekelni tanulni. Azóta jó sok minden történt térben és időben, de most újra összefonódnak a szálak a Zsuzsi és Jocó által alapított Tititá Táncműhely égisze alatt.
Gabi jelenleg Budapesten él, és ‘civilben’ egy IT startupban menedzserkedik. Kicsi gyerekkora óta foglalkozik aktívan a magyar népzene és néptánc elsajátításával és művelésével. Az utóbbi években pedig már saját maga továbbképzésén túl, annak népszerűsítésével és átadásával is. Felnőtt és gyermek oktatások, táncházak szervezése mellett alkalmak adtán zenekarokkal énekel és saját szerkesztésű ‘Táncházi Slágerek’ című daloskönyvét bővíti. Tette mindezt az elmúlt hét évben Londonban, a kint élő diaszpóra magyar intézményeiben, és friss energiákkal hazatérve, fél éve újra itthon.

Sok szeretettel várunk titeket a Tititá daloskörébe!

Szervező

Tititá Táncműhely

Fekete Gabriella

gabriella.fekete87@gmail.com

Kapcsolódó oldalak

Facebook esemény

február

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.