Gyimesi örömzene

Időpont

2024. April 6. Saturday

17:00

Helyszín

Sarkad Udvar

1162 Budapest, Rákosi út 224.

Magyarország

Egyszer minden jó időszaknak vége szakad sajnos, áprilisban bezár "törzshelyünk", a Sarkad Udvar is. Előtte azonban még mulassunk egy utolsót együtt, vigyünk magunkkal az eljövendő újabb lehetőségeiig további szép emlékeket innen a korábbiak mellé!

A Fonóban is elmarad az ünnepek miatt egy örömzenés összejövetelük, de hogy április közepéig se maradjunk a táncházaknál kötetlenebb találkozási/mulatozási lehetősség nélkül, találkozzunk hát április 6-án szombat este még egyszer utoljára a Sarkad Udvarban - egy fővárosi tanya rusztikus hangulatú környezetében!

A feltételek a korábbi hasonló alkalmakon már megszokottak: amit a résztvevők hoznak a batyujukban, azt esszük, isszuk, büfé nincs; akinek van az autentikus gyimesi muzsikához illeszkedő hangszere az tud muzsikálni (korlátozott lehetőségek közt talán segíthetünk 1-2 főnek); aki tud (és/vagy mer), azt hívjuk és várjuk velünk énekelni; aki akar az táncolhat, vagy gyimesi hangszeres zenét/éneket/szöveget/táncot tanulhat, gyakorolhat... 😉

Természetesen most is fontos tudnivaló, hogy aki betér, vendégségbe jön (magánterületre), kérünk mindenkit eszerint viselkedni a rendezvényt befogadó vendéglátókkal és a többi vendéggel szemben is! Továbbra se legyen rá szükség, de a házigazdáknak joga van a saját magánterületükön a rendet akár hatósági segítséggel is fenntartani!
Réteges öltözködés alul, fölül NAGYON javasolt!

Kicsi gyermeket csak az hozzon magával, aki mindig vigyázni tud rá, és elfoglaltságot adni neki, mert a felpörögve, vagy unalmukban körülöttünk szaladgáló gyerekek balesetveszélyt jelenthetnek! (Pl. forró vaskályha - amit az időjárás még alighanem megkíván, stb...) A szervezők és házigazdák semmilyen felelősséget nem tudnak ilyen esetekben vállalni!

Elképzelhető, hogy a fűtési vagy egyéb költségekhez egy kis hozzájárulásra szükség lehet. Az esetleges kérés nélküli felajánlásokat köszönettel fogadjuk!
Az összejövetelen - mint bármely más nyilvános rendezvényen - kép és hangfelvételek készülhetnek, hiszen legalább kamerás mobilja már mindenkinek van, a szervezők ha akarnák se garantálhatnák, hogy ne kerüljön az internetre olyan képanyag, amin felismerhető vagy!
Parkolási lehetőség a Sarkad utcában van, vagy megközelíthető a helyszín az Örs vezér térről induló buszjáratokkal is, de a menetrendekről előre tájékozódj! Illetve további résztvevőktől érdeklődhetsz, hátha kapsz helyet egy "telekocsiban". Biciklivel pedig mindössze 15-20p (kertvárosi) tekerés az Örs vezér tértől.

17:00 órától találkozunk és aztán amíg bírjuk...

Szervező

Pesti Csángók Baráti Társaság Zenekar

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.