Csipkefa táncház

Időpont

2024. April 5. Friday

19:30 – 00:00

Helyszín

Cliché

6000 Kecskemét, Kápolna utca 3.

Magyarország

Áprilisi táncházunk vendége nem más, mint Berecz András mesemondó!

Jó harminc évvel ezelőtt, kisgyermekként láttam először Berecz Andrást a Szórakaténusz Játékmúzeumban (írja: Hegedűs Zoli). Csak úgy repkedtek a szóforgácsok, ahogy faragta a furfangosabbnál is furfangosabb mondatokat, a gondolataiban messzire elcsalogatott közönség legnagyobb derültségére. Gyerekfejjel még sokat nem értettem a cifra szavakból, de megmaradt bennem, hogy valami egészen különleges művelője lehet ő a magyar nyelvnek, mert bár láthatóan nem hozott magával semmit, mégis eltelve ment mindenki haza az előadása után.

Berecz András mesemondói, és kutatói-gyűjtői tevékenysége mellett mindenképpen meg kell említenünk a népdalénekesi munkásságát is.
Néptáncosok talán legismertebb albuma, a Fonó - Hateha! felvételén Agócs Gergellyel együtt fújja a legszebb erdélyi nótákat. De felsorolni is nehéz, hány együttes dallamjátékát díszítette gyönyörű énekével.

Álljon most itt kedvcsinálónak egy csodás ördöngösfüzesi dallam az Újstílus zenekarral:
https://www.youtube.com/watch?v=YYvKes5G6K4

Fotó: Kovács Szabolcs

A 19.30-kor kezdődő táncházunkat rögtön András meséivel kezdjük, melyben felcsendülnek majd füzesi népdalok is. Érkezzetek időben, pontosan kezdünk, és András csak a táncház első felében tud velünk tartani!

Az est folyamán Hegedűs Máténak, és zenésztársainak köszönhetően füzesi, és teljes széki vonós táncrenddel készülünk, melyet a Csipkefa Zenekar moldvai és gyimesi táncrendekkel díszít majd.

Belépő most sincs, és bár a táncházat részben a Csoóri Sándor alap támogatja, töretlen adományotok nélkül nem mernénk belevágni ilyen szívmelengető vendégek elcsalogatásába. Ezért kérünk Benneteket, a kihelyezett korondi korsóba tegyétek azt, amit szívetek jónak lát és pénztárcátok enged.

Köszönjük, ha megosztod eseményünket, hogy mindenkihez eljusson a rendezvény híre!
1%-kal is támogathatod a Csipkefa Táncházakat, amit nagyon köszönünk!

Kedvezményezett: Bihari Természetbarát Egyesület, adószám: 18991811-1-09

Szervező

Csipkefa Zenekar

Hegedűs Zoltán

zoli.hege@gmail.com

70/4122886

Kapcsolódó oldalak

Berecz András

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.