III. Pünkösdi Főfeszt

Időpont

2024. May 17. Friday –
2024. May 18. Saturday

Helyszín

Káli Fecske

8256 Salföld, Templom utca 1.

Magyarország

2024.05.17. (péntek)

19:15
MEGNYITÓ – III. KŐFESZT – A SZABAD TÁNCHÁZ

19:30
FORDULJ, KEDVES LOVAM
VÁLOGATÁS KALLÓS ZOLTÁN GYŰJTÉSEIBŐL - A Göncöl zenekar, Enyedi Ágnes, Mezei Balázs és a DUNA MŰVÉSZEGYÜTTES estje
A koncert a Duna Művészegyüttes, Fordulj, kedves lovam, válogatás Kallós Zoltán gyűjtéseiből albumának bemutatója. Az album célja, hogy Kallós Zoltán életét, kiemelkedő személyiségét legfontosabb népzenei gyűjtéseiből válogatva mutassa be, melyet a koncerteken videó-illetve hangbejátszásokkal, fényképek vetítésével tesznek még érzékletesebbé.
Az album, így tehát a koncert zenei anyagában is kimagasló szerepet játszik Kallós szűkebb szülőföldje, a Kis-Szamos menti Válaszút és Bonchida, illetve Mezőség számos falujának (Feketelak, Buza, Vajdakamarás, Magyarszovát, Szék) hangszeres és vokális népzenéje, de Kallós Zoltán moldvai, gyimesi, kalotaszegi és nagysajói gyűjtéseiből is válogatnak. A zenei anyagot szerkesztette és természetesen a koncerten is közreműködik Enyedi Ágnes népdalénekes, aki Kallós Zoltánnal gyerekkorától kezdve nagyon szoros kapcsolatot ápolt. Énekesként közreműködik továbbá Mezei Balázs, a Duna Művészegyüttes táncművésze, illetve színpadra lépnek a Duna Művészegyüttes táncosai


2024.05.18. (szombat)

20:00
A MAGYAR ZENE HÁZA BEMUTATJA:
ERDŐFŰ EST - MARTIN GYÖRGY EMLÉKEZETE – FILMVETÍTÉS ÉS TÁNCHÁZ az ERDŐFŰVEL

Szervező

Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

Kapcsolódó oldalak

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.