Tititá népdalkör

Időpont

2024. May 9. Thursday

18:30 – 20:30

Helyszín

Hunnia Bisztró

1054 Budapest, Bank utca 5.

Magyarország

A páros-, férfi és női táncoktatásokon, valamint a folkjógán, táborok és táncházak szervezésén túl idén tavasszal útjára indítjuk a Tititá Népdalkört.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt és legfőképpen dalolni vágyót kéthetente, 18:30-tól a Hunnia Bisztróban.
A részvétel mindenki számára nyitott, semmiféle zenei előképzettséget nem igényel. Hangja mindenkinek van, aki még bizonytalan benne, annak segítünk megtalálni. A lényeg, hogy szívből, örömmel szóljon.
A közös éneklés egy közös szeretetnyelv, út egymáshoz. A célunk az, hogy támogassuk az érdeklődőket, tanulni és énekelni vágyókat abban, hogy akárhol megszólal a muzsika, vagy felcsendül egy dallam, minél többen be tudjatok csatlakozni - legyen ez egy táncpróba, táncház, folkkocsma, tábor vagy épp az oda vezető autóút, egy hajnali pálinkázós dalolás vagy a sátorlakók ébresztése.
A táncpróbákhoz hasonlóan minden alkalom elején röviden bemelegítünk - csak ez alkalommal a hangszálainkat és egyéb hangképző szerveinket. Majd új dalokat tanulunk és ‘régieket’ ismétlünk.
Készülünk ismertebb táncházi slágerekkel, hogy meglegyen a közös ‘alap’, és kiegészítjük őket extra szakaszokkal. Ezt este 9 után a tett helyszínén rögtön ‘élesben’ is ki lehet próbálni a Hunnia táncházban. Illetve minden alkalommal tanulunk kevésbé elterjedt, ínyencebb, különlegesebb dallamokat.
A tavaszi szezont az előzetes felmérések és a keddi Tititá tanfolyam alapján Kalotaszeggel indítjuk útjára. Fújunk majd sok-sok csárdást és hajnalit, hogy meglegyen a lassú-gyors egyensúly, illetve megismerkedünk pár szapora és román forgatós dallammal és szöveggel is.

A ‘tananyagot’ a Táncházi Slágerek daloskönyvből válogatjuk össze. Akinek megvan a kötet, hozza magával, akinek nincs, az a helyszínen 5000 Ft-ért meg tudja vásárolni. De ér lesni a szomszédról, vagy gyorsan fejből tanulni is.

A népdalkör időpontja: kéthetente csütörtökönként, 18:30-20:30 (utána 21:00-tól élőzenés táncház a Hunnia Bisztró szervezésében)


Részvételi díj: A népdalkörben való részvétel, daltanulás, éneklés ingyenes. Azonban kérjük, tiszteljétek meg a népdalkört befogadó Hunnia Bisztrót 1-1 ital fogyasztásával az esemény alatt. Valamint kérünk minden résztvevőt, hogy kintről behozott terméket ne fogyasszon.

A népdalkör vezetője: Fekete Gabriella

Sok szeretettel várunk titeket a Tititá daloskörébe!

Szervező

Tititá Táncműhely

Fekete Gabriella

info@magyarneptanc.hu

+36304931660

Kapcsolódó oldalak

Facebook esemény

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.