Dűvő népzenei tábor

Időpont

2024. July 7. Sunday –
2024. July 12. Friday

Helyszín

8494 Kiscsősz

Magyarország

A Magyarországon és a nemzetközi zenei világban is elismert Dűvő Zenekar ismét meghirdeti népzenei táborát Kiscsőszön. A tábor az évek óta népszerű Gyakorló Táncosok és Táncoktatók Táborával azonos időpontban kerül megrendezésre. Az együttes programnak köszönhetően igazán színvonalas, kiemelkedő hangulatú együttlét várható. A táborban vonós hangszer és népi ének oktatás lesz. Hegedűn, brácsán, nagybőgőn tanulhatnak kezdő és haladó zenészek, illetve népi ének oktatás is lesz.

Oktatók:
Hrúz Dénes – hegedű, Hrúz Szabolcs – hegedű
Nagy Zsolt – brácsa
Mohácsy Albert – nagybőgő
Kubinyi Júlia – népi ének.

A tábor zenei anyaga:

Vajdaszentiványi és gömöri muzsika

Tekintettel arra, hogy a táborban megfelelő haladási tempót tűztek ki célul az oktatók, kérjük, csak olyanok jelentkezzenek, akik meg tudják szólaltatni a hangszerüket és nem teljesen kezdők.

Fontos!
Korhatár nincs. Gyermekfelügyeletet nem tudunk biztosítani, ezért a 14 év alatti gyermekek csak szülővel, vagy megbízott felnőtt kísérővel vehetnek részt a táboron. A megbízott lehet a Dűvő zenekar tagja is, amennyiben Ő a gyermek oktatója, személyes ismerőse. A jelentkezés kitöltésekor kérjük jelölni a kísérő személyét és elérhetőségét.

Várható napi program:
- Reggeli
- 9.30 – 12.30 zeneoktatás
- Ebéd
- 15.00 – 18.00 zeneoktatás
- Vacsora
- 20.00-tól esti beszélgetések, muzsikálás, extra program
Az első oktatás július 7-én, vasárnap, 16.00-kor kezdődik. A táborba érkezést július 7-én, 10.00-14.00-ig tervezzétek (a sátrasoknak délelőtt javasoljuk az építés miatt)! Az első étkezés a vacsora.
A szállás:
Saját sátorban/ lakókocsiban, jurtában / közösségi sátorban, magán házaknál, illetve közösségi szálláson lehetséges. Tekintettel arra, hogy a Gyakorló Táncosok és Táncoktatók Tábora is ebben az időszakban lesz, a szálláshelyek a jelentkezések érkezésének sorrendjében kerülnek kiosztásra. A tábor folyamán napi háromszori étkezést biztosítunk.

Az előző évekhez hasonlóan a táborban mindenki a saját evőeszközét és tányérját kell, hogy használja, vagyis nem lesz közös étkészlet, illetve műanyag edény. A környezetvédelem jegyében vezetjük be ezt a változtatást. Kérünk mindenkit, hogy előre gondoljon erre és hozzon magával minden étkezéshez szükséges eszközt. Az evőeszközök elmosogatásához kiépített, melegvizes mosogatót biztosítunk. Aki mégis elfelejtene evőeszközt hozni, az a helyszínen vásárolhat.

A tábor díja:
Kőházban 58.500,- Ft, a sátras szállást igénylőknek 49.500,- Ft, mely tartalmazza az oktatást és az étkezést is. A tábor díja a helyszínen fizetendő.

Jelentkezési határidő: június 20.

Jelentkezni az elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet. Amennyiben további kérdésetek van a jelentkezéssel kapcsolatban a kelenyiandrea@gmail.com címre írjatok. A jelentkezést 18 év alatti jelentkezők esetében csak a szülői nyilatkozattal együtt tudjuk figyelembe venni!

Jelentkezési lap:

Figyelem!
Az előző években rengeteg túlságosan egyéni részvételi ötlettel találkoztunk. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem látunk arra lehetőséget, hogy a tábort „atomjaira bontsuk” különböző egyéni kedvezmények miatt. A jelentkezők tehát legalább egy napi egységárat ki kell, hogy fizessenek, függetlenül az igénybe vett étkezéstől és oktatási időtartamtól.

Igénybe vehető kedvezmények:
- Kísérőként jelenlévő szülők esetében, amennyiben nem vesznek részt oktatáson: 20%
- 8 év alatti gyerekek esetében: 50%
- A bejárók (szállást nem igénylők) esetében: 20%

(A kedvezményeket minden esetben az igényelt szállás típusától függően számoljuk, illetve a bejárók esetében a „sátras” részvételi díjból.)

Szervező

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.