Gyakorló néptáncosok és táncoktatók tábora

Időpont

2024. July 7. Sunday –
2024. July 12. Friday

Helyszín

8494 Kiscsősz

Magyarország

Az Élő Forrás hagyományőrző Egyesület 2024-ben is megrendezi népszerű néptánc táborát, melyet elsősorban a felnőtt korosztálynak szervezünk. Olyan táncosokat várunk, akik szakmai tudásukban, képességeikben már nem a kezdő szinten állnak és képesek mélyebbre merülni egy-egy táncanyagban. Az elmúlt években tapasztalhattuk, hogy a látogatói létszámunk emelkedett, a tábor közönsége megfiatalodott. Ennek örülünk, hiszen a tábor szellemiségével, a mesterek megválasztásával, az anyagok közlésének módjával és a kiegészítő programokkal is befolyásolni szeretnénk a résztvevők értékítéletét, világlátását. Olyan résztvevőket fogadunk tehát szívesen, akik a táncanyag elsajátítása mellett részesei akarnak lenni a kiscsőszi közösségnek, amely másfél évtizede épül, fejlődik.

A tábor anyaga:

Az elmúlt években egy tájegység több táncanyagával foglalkoztunk. Az idei évben ezen kicsit változtatunk és a két erdélyi táncanyag mellett kitekintünk a Felvidékre is. A tanításnál ragaszkodunk régi kiváló mestereinkhez, és a kétnaponta történő anyagváltáshoz. A táncoktatás naponta két próbában, egész nap zajlik, esténként pedig táncházakat tartunk a Dűvő tábor résztvevőinek segítségével.

Az oktatás menete:
Július 7-8. Vajdaszentiványi táncok –Kádár Ignác és Nagypál Anett
Július 9-10. Gömöri táncok – Busai Norbert és Busai Zsuzsanna
Július 11-12. Válaszúti táncok – Szabó Szilárd és Németh Ildikó

Az első oktatás július 7-én, vasárnap, 16.00-kor kezdődik. A táborba érkezést július 7-én, 10.00-14.00-ig tervezzétek (a sátrasoknak délelőtt javasoljuk az építés miatt)! Az első étkezés a vacsora.

A szállás:
Saját sátorban/ lakókocsiban, jurtában / közösségi sátorban, magán házaknál, illetve közösségi szálláson lehetséges. Tekintettel arra, hogy a Dűvő Népzenei Tábor is ebben az időszakban lesz, a szálláshelyek a jelentkezések érkezésének sorrendjében kerülnek kiosztásra. A tábor folyamán napi háromszori étkezést biztosítunk.
A táborban való elszállásolás, étkezés a csoportoknál egyedi egyeztetést igényel (kérjük, hogy ezeket telefonon egyeztessétek Kelényi Andreával a +36-30-785-9103-as számon).

Az előző évekhez hasonlóan a táborban mindenki a saját evőeszközét és tányérját kell, hogy használja, vagyis nem lesz közös étkészlet, illetve műanyag edény. A környezetvédelem jegyében vezettük be ezt a változtatást. Kérünk mindenkit, hogy előre gondoljon erre és hozzon magával minden étkezéshez szükséges eszközt. Az evőeszközök elmosogatásához kiépített, melegvizes mosogatót biztosítunk. Aki mégis elfelejtene evőeszközt hozni, az a helyszínen vásárolhat.

A tábor díja:
Naponta kőházban 10.000,- Ft, a sátras szállást igénylőknek naponta 8.750,- Ft, mely tartalmazza az oktatást és az étkezést is. A vasárnapi díj (egységesen) 7.500,- Ft.

Jelentkezési határidő: június 20.

Jelentkezni egyénileg az elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet. Amennyiben további kérdésetek van a jelentkezéssel kapcsolatban vagy együttesként (csoportként) jelentkeztek a kelenyiandrea@gmail.com címre írjatok. A jelentkezést 18 év alatti jelentkezők esetében csak a szülői nyilatkozattal együtt tudjuk figyelembe venni!

Figyelem!
Az előző években rengeteg túlságosan egyéni részvételi ötlettel találkoztunk. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem látunk arra lehetőséget, hogy a tábort „atomjaira bontsuk” különböző egyéni kedvezmények miatt. A jelentkezők tehát legalább egy napi egységárat ki kell, hogy fizessenek, függetlenül az igénybe vett étkezéstől és oktatási időtartamtól.

Igénybe vehető kedvezmények:
- Kísérőként jelenlévő szülők esetében, amennyiben nem vesznek részt oktatáson: 20%
- 8 év alatti gyerekek esetében: 50%
- A bejárók (szállást nem igénylők) esetében: 20%

(A kedvezményeket minden esetben az igényelt szállás típusától függően számoljuk, illetve a bejárók esetében a „sátras” részvételi díjból.)

Szervező

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

Kapcsolódó oldalak

Info

Jelentkezés

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.