Hungarikumok a népzene tükrében

Időpont

2024. June 11. Tuesday

14:00

Helyszín

Cervinus

5540 Szarvas, Kossuth Lajos tér 3 K.

Magyarország

Hungarikumok a népzene tükrében a Csík Zenekarral

Hungarikumnak számító népi hangszereket népszerűsít nyolc helyszínen az országban a Csík Zenekar, olyanokat, mint a pedálos cimbalom, egy 125 éves tárogató vagy a somogyi hosszifuruglát és a citerát.

Kunos Tamás, a Csík Zenekar alapító tagja úgy fogalmazott: húsz évvel ezelőtt Veszprém megyében kezdte el ezt a bemutatósorozatot a zenekar Kovács Norbert néptáncossal közösen. A fiatal generációknak mindig meg kell mutatni a hagyományokat, el kell vinni hozzájuk a magyar népzene kincseit, a népzenei együttes sajátos hangzásvilágát, hogy ezt élőben, testközelből is meghallgathassák - fogalmazott Kunos Tamás. Kovács Norbert hozzátette, hogy a Csík Zenekar különlegessége abban is rejlik, hogy a modern zenét népi hangszereken szólaltatják meg, ami legalább olyan jól szól - ha nem jobban - mintha elektronikus hangszereken játszanák.


Jegyárak és információk
I. Árkategória : 1 000 Ft

Kapcsolódó oldalak

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.